Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2019-06-20

Stilistė pataria: kokius aksesuarus pasirinkti vasaros šventėms

Vasarą – daugybė progų pasipuošti, nes juk šiltuoju metų laiku vyksta daugybė svarbių švenčių: ir vestuvės, ir išleistuvės, ir krikštynos. Aksesuarai – svarbus šventinės aprangos akcentas, reikšmingai papildantys bendrą vaizdą. Stilistė Gabija Klimčiauskaitė atkreipia dėmesį į esminius dalykus, kuriuos reikėtų žinoti renkantis šventinius aksesuarus.

„Iš esmės galimi du šventiško pasipuošimo variantai: puošnus ir santūrus. Kuo daugiau aksesuarų naudosite, tuo puošnesni ir ryškesni būsite. Tai priklauso ir nuo pačių aksesuarų. Jei jie bus mažesni smulkesni, elegantiškesni – ir jūs taip atrodysite. Stambesni, ryškesni darys jus labiau pastebimus.

Dabar jau nebėra tokių griežtų normų, kaip reikėtų puoštis einant į vieną ar kitą šventę. Pirmiausia svarbu, kad jums pačiam patiktų tai, ką matote. Galbūt tik į kokį oficialesnį priėmimą nederėtų eiti labai ryškiai išsipuošus. Vestuvėms ir išleistuvėms galima ryškiau, krikštynoms gal labiau tiktų santūriau šiek tiek. O šiaip galima derinti ir pagal aplinką, ir pagal nuotaiką, ir pagal jūsų asmenybę bei kūno tipą. Natūralu, kad smulkiam žmogui keistokai atrodys stambūs papuošalai ir atvirkščiai“, - pagrindinius aksesuarų pasirinkimo principus vardijo stilistė.

Pasak jos, jei žiūrėtume bendras tendencijas, moterims ir toliau madinga kas blizgu, sidabrinė spalva, tokios detalės ant batelių, rankinių. Ryškesnės, masyvesnės segės, apyrankės, grandinėlės ant kaklo, auskarai.

„Bet, kaip ir minėjau, tai tik tokia bendresnė tendencija ateinanti šiek tiek labiau iš laisvalaikio aprangos. O oficialesnėje aprangoje dažniausiai vis tik dera klasikiniai, santūresni akcentai. Reikia žiūrėti kas jums tinka labiausiai. Priklauso nuo individualumo ir aplinkos, renginio kur eisite“, – sako stilistė.

Vyrų aksesuarai laikui bėgant kinta dar mažiau, nors dabar irgi yra tam tikrų tendencijų link ryškesnių arba iš laisvalaikio aprangos ateinančių akcentų.

„Dabar šventiškoje vyriškoje aprangoje dažniausiai dominuoja varlytės, kaklaraiščiau rečiau, nebent ryškesni. Gana madingi laisvesnio stiliaus neryškiai languoti kostiumai prie kurio tiktų ir labiau įdomesni, ryškesni aksesuarai, kuriantys žaismingesnį stilių. Fantazijos suteiks daugiau puošnumo, sąsagos – solidumo“, - vardijo G. Klimčiauskaitė.

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusių butikų, juvelyrinių ir kitų aksesuarais prekiaujančių parduotuvių prekybininkai antrino stilistei teigdami, kad bendresnės tendencijos jau keletą metų išlieka daugmaž tos pačios. Kaip ir tai, kad klasikiniai aksesuarai visuomet madingi.

„Dabar gal labiau jaučiama laisvalaikio drabužių įtaka. Taip pat daug dėmesio skiriama individualumui, ypač jei kalbėtume apie jaunesnius žmones“, - sakė parduotuvės „Tokia mada“ darbuotoja Sandra.

Laikrodis dabar taip pat pirmiausia yra aksesuaras, ypač šventinėje aprangoje. Nors labiau suvokiamas kaip vyriškas akcentas ir moterims.

„Vyrams prie klasikinio kostiumo geriausiai derės klasikiniai laikrodžiai, ypač vyresniems. Bet jaunesni prie šiek tiek laisvesnio stiliaus kostiumo ar švarko derina ir labiau sportinio stiliaus, didesnius, tamsesnių spalvų laikrodžius. Moterims taip pat yra labai elegantiškų puošnių laikrodukų, subtiliai papildančių šventinį aprangos derinį“, - sako prekybos miestelyje laikrodžiais prekiaujantis Justinas Tamašauskas.

Sugrįžti