Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2019-06-25

Kaip pasirinkti drabužius atostogoms ir kokios šio sezono mados? Specialistų patarimai

Lengva kaip vasara suknelė, klasikinis linas, ryškios spalvos, nėriniai – tai pagrindiniai šios vasaros atostogų drabužių akcentai, o didžiausias dėmesys skiriamas patogumui ir natūralumui.

Geriau mažiau, bet derančių tarpusavyje

Kostiumų dailininkė ir stilistė Roberta Kučinskaitė sako, kad vykstant atostogauti geriausia rinktis kuo lengvesnius drabužius.

„Jeigu kalbėti apie tai, kas yra madinga šią vasarą, išskirčiau nėrinius, beige spalvą, spaudinius (printus) ant drabužių, taip pat ryškių spalvų kostiumėlius, plunksnas, pūkus.

Tad, jei norime būti madingi, iš esmės galima rinktis drabužius, kurie būtų ryškių spalvų, su spaudiniais, o suknelės – padabintos nėriniais. Bet, nepaisant viso to, aš didžiausią dėmesį skirčiau patogumui“, – kalbėjo R.Kučinskaitė.

Vykstant atostogauti praktiškiausia į kelionės lagaminą įsidėti tuos drabužius, kurie mažiau lamdosi.

„Taip pat rinkčiausi tokius rūbus, kurie gerai atrodytų tiek su sportiniais bateliais, tiek su aukštakulniais – kuo universalesnius. Dar nepamirščiau šortų karštai dienai, drabužių vėsesnei dienai. Tik labai rekomenduoju neimti jų per daug – geriau mažiau, bet derančių tarpusavyje“, – sakė stilistė.

Sintetiniai ar natūralūs audiniai?

Kas geriau atostogoms – sintetiniai ar natūralus audiniai? Tai klausimas, kuris aktualus bemaž kiekvieną kartą keliaujant ar vykstant atostogauti.

Tačiau tai, sako R.Kučinskaitė, priklauso nuo to, ką labiau mėgsta ir vertina pats žmogus, todėl taisyklės čia – nėra.

„Aš visada renkuosi natūralius audinius, nepaisant to, glamžosi jie ar ne. Labai nemėgstu dėvėti sintetikos, ypač karštomis vasaros dienomis. Žinoma,  žvelgiant iš praktinės pusės, sintetiniai ar pusiau sintetiniai yra praktiškiau – jie nesilamdo ir išlaiko formą“, – sakė stilistė.

Atostogas gali sugadinti nutrintos kojos

Beveik niekada netenka girdėti, kad atostogas sugadino suknelė. Tačiau to negalima pasakyti apie avalynę.

„Mano manymu, avalynė yra vienas svarbiausių dalykų. Tikrai nerekomenduoju vežtis naujų, dar neavėtų batų. Nesugadinkite atostogų vien dėl pritrintų kojų! Asmeniškai aš anksčiau veždavausi daug batų porų, bet ilgainiui pamačiau, kad avimos geriausiu atveju yra 2-3 poros“, – sakė pašnekovė.

Kelionės lagamine ar krepšyje svarbu rasti vietos sportiniams bateliams – jie visad reikalingi, ypač, jei mėgstate daug vaikštinėti.

Taip pat – aukštakulniai, kurie aprangai suteikia elegantiškumo bei tinka vakarui. Kelionėje karštomis dienomis praverčia ir basutės.

Karaliauja suknelės ir linas

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ esančios parduotuvės „AD plius“ vadovė Audronė Pusnikienė sako, kad atostogų drabužių pirkinių krepšelyje karaliauja lengvai krentančios suknelės ir gaminiai iš lino.

„Žmonės pradėjo labiau vertinti kokybę, natūralumą. Kalbant apie sukneles – jos populiarios viską laiką, tačiau keičiasi jų stilius. Dabar, pavyzdžiui, pirkėjos ieško laisvesnio stiliaus suknelių“, – kalbėjo A.Pusnikienė.

Nereta pirkėja ieško ryškaus drabužio, populiarūs ir gėlėmis marginti rūbai. Tuo tarpu mėgiamiausios šio sezono spalvos – raudona, garstyčių ir mėlyna.

Tiek pirkėjai vyrai, tiek moterys taip pat vertina liną, nepaisant to, kad jis – glamžosi. Žmonės pamėgę ir gaminius, kur linas maišytas su medvilne.

„Lino poreikis tikrai yra. Bet mes prekiaujame ne lietuvišku linu. Jis perdirbtas, maišytas su medvilne. Toks audinys nėra sunkus ir nėra šiurkštus, maloniai liečiasi. Vasarai tai – nuostabus dalykas“, – sakė A.Pusnikienė.

Prekybininkė taip pat pastebėjo, kad prieš kelionę ar išvyką į Lietuvos pajūrį žmonės stengiasi laisvalaikio drabužiais apsirūpinti ar garderobą atnaujinti iš anksto – per atostogas jie nori ilsėtis, keliauti, o ne parduotuvėse ieškoti trūkstamo drabužio.

Pasak A.Pusnikienės, vienas pirkėjas atostogų drabužiams skiria labai skirtingą sumą pinigų –krepšelis svyruoja nuo 50 iki 200 eurų.

Sugrįžti