Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2019-06-27

Vos grįžusi iš užsienio jauna pora rado svajonių darbą Lietuvoje

Anykštėnai Rokas Bakšys ir Adelė Aglinskaitė prieš metus priėmė įdomų iššūkį ir išvyko dirbti ir gyventi į Čekiją. O vos grįžę į Lietuvą pasinėrė į naują, kaip patys sako, avantiūrą – tapo profesionaliais atostogautojais.

Išvažiavo kurti dirbtinio intelekto

Į Čekiją sužadėtiniai patraukė, kai teisininko išsilavinimą turintis Rokas gavo įdomų pasiūlymą metus padirbėti IBM kompanijoje prie specialaus projekto, skirto kurti dirbtinio intelekto programą, kuri sugebėtų skaityti sutartis. Kartu su juo išvažiavo ir Adelė, kuri ten taip pat rado darbą pagal specialybę – dirbo komunikacijos specialiste.

„Nebuvome tipiniai emigrantai, dirbome mėgiamus darbus, tačiau vis tiek buvo tam tikras iššūkis pasiryžti čia viską palikti ir ten pradėti iš naujo“, - sakė pašnekovai.

Pasibaigus Roko sutarčiai vertingos patirties įgiję jauni specialistai nutarė grįžti į Lietuvą ir toliau kurti gyvenimą Anykščiuose.

„Jautėme tam tikrą trauką grįžti atgal, nusprendėme, kad čia bus geriausia mums abiem“, - sprendimą grįžti į tėvynę aiškino Rokas.

Pirmas darbas Lietuvoje – poilsiauti

Grįžę Lietuvon abu dairėsi darbo pasiūlymų. Taip Adelė ir užtiko darbo skelbimą, siūlantį dalyvauti viešbučių ir poilsio paslaugų e. parduotuvės Noriunoriunoriu.lt bei internetinės personalo atrankos kompanijos „CV-Online“ rengiamame konkurse. Šio konkurso nugalėtojai nemokamai poilsiauja Lietuvos arba Latvijos viešbučiuose bei sanatorijose ir dar už tai gauna atlyginimą. Jie dar turi sudalyvauti profesionalioje fotosesijoje ir viešai pasidalinti savo įspūdžiais apie poilsį. Pavasarį prasidėjęs projektas tęsis visus metus.

Rokas ir Adelė, įveikę beveik 300 kitų porų, laimėjo galimybę apsistoti Druskininkuose įsikūrusiame viešbutyje „Europa Royale Druskininkai“.

„Tai štai nuo tokio įdomaus darbo ir pradėjome vos sugrįžę į Lietuvą. Darbas, žinoma, ne nuolatinis ir truko tik kelias dienas, bet patirtis buvo tikrai maloni ir įdomi. Buvo smagu išbandyti įvairias procedūras, sužinoti daugiau apie tai, kaip veikia toks viešbutis ir tiesiog... ilsėtis. Kadangi kamerų nebijome ir laisvalaikiu daug fotografuojamės, nebuvo didelis iššūkis ir dalyvauti profesionalioje fotosesijoje. Gal tik Rokui buvo nauja patirtis – grimavimas prieš fotografavimąsi“, - pasakojo Adelė.

Padeda išvengti rutinos

Anot pašnekovų, dėl to ir jokio jaudulio nebuvo sužinojus apie laimėjimą. „Iš tiesų tikėjomės, kad galime laimėti, todėl tai sužinoję tiesiog apsidžiaugėme, kad galėsime kelias dienas pailsėti ir įgyti naujos patirties. Tačiau, žinoma, tai nebuvo tai, ką darome kiekvieną dieną. Tad ir šį įvykį galime vadinti tam tikra avantiūra, kaip ir sprendimą išvykti į Čekiją. Bet tokie sprendimai padeda išvengti rutinos, atrasti kitokias veiklas“, - aiškino pašnekovai.

Didžiausią įspūdį poilsio Druskininkuose metu paliko draugiškas ir įkvepiantis viešbučio personalas, profesionalios sveikatinimo procedūros ir ypatingai skanus bei estetiškai pateikiamas maistas.

„Aš pasirinkau kūno šveitimą ir atpalaiduojantį masažą. Neišpasakytai geras jausmas“, - procedūras įvertino Adelė. Rokui įsiminė japoniškas masažas, skirtas surasti tam tikroms kūno problemoms, stiprinti raumenis. „Supratome, kad čia gali rinktis ir lengvesnes, daugiau malonumui skirtas paslaugos, ir tokias, kurios reikalingos profesionaliems sportininkams ar traumas patyrusiems žmonėms“, - pastebėjo poilsiautojai.

Keliavo ir užsienyje, ir po Lietuvą

Profesionaliais atostogautojais paprastai tampa žmonės, mėgstantys keliauti. Ne išimtis ir Rokas su Adele. Tiek gyvendami Lietuvoje, tiek Čekijoje jie nemažai keliavo. Ir apskritai labiau mėgsta aktyvesnį poilsį. Tačiau ir toks ramus, atpalaiduojantis buvimas Druskininkuose jiems labai patiko.

„Tai kitaip, nei mes įpratę, bet tikrai nenusivylėme. Aktyvesnėse kelionėse labiau pavargsti fiziškai, o čia puikios galimybė „pasikrauti baterijas“, - akcentavo pora.

Pasak pašnekovų, Lietuvoje, lyginant su kitomis šalimis, irgi yra labai puikių ir gražių vietų įvairaus pobūdžio poilsiui.

„Kuo toliau, tuo labiau ir orai nėra tokia jau didelė kliūtis. Tiesiog dalis žmonių turbūt pirmiausiai nori pasisvečiuoti toliau esančiuose kraštuose. Nes atrodo, kad artimiausias vietas aplankyti „visada suspėsi“, - svarstė pašnekovai. Pasak jų, Lietuvoje idealu rengti trumpas keliones su viena dviem nakvynėm, taip nenutolstant nuo darbų.

Žavi istorijos dvelksmas ir gamta

Jie taip keliavo gyvendami Lietuvoje, taip pat ir Čekijoje, kur gausu gražių vietų, jaukių mažų miestelių. Ten būdami aplankė ir aplinkines valstybes.

„Lietuvoje labiausiai patiko turbūt pajūris, bet ne ta klasikinė Palanga, o Neringa, Klaipėda. Keliaujant patinka jausti tą šiek tiek kitokią istorinę praeitį, o Klaipėdoje to yra. Beje, Druskininkai irgi tokie, čia irgi ta istorija šiek tiek kitokia.

Todėl labai patiko, kad galėjome apsistoti pačiame miesto centre, istoriniame pastate. Anksčiau Druskininkuose buvome žiemą, dabar galėjome iš arčiau susipažinti ir vasarą. Pakerėjo visur esanti žaluma, gamta. Net išėję į savo kambario terasą matome parko medžius, o tolumoje – Nemuno upę“, - įspūdžiais dalijosi poilsiautojai.

Trečiasis objektas, kuris lauks jau kitos profesionalių poilsiautojų poros – poilsio kompleksas „Harmony Park“. Kandidatuoti į jį galima Cvonline.lt tinklalapyje iki liepos 1 d.

Sugrįžti