Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2019-08-01

Sveikesnė alternatyva kavos puodeliui – jau ir Lietuvoje

„Jeigu žmogus priklausomas nuo kavos ir negali kitaip pradėti dienos, tik gerdamas stiprią kavą yra apsunkinamas visas virškinimas, kasa, kepenys, skrandžio rūgštingumas padidėja. Vienas iš alternatyvių būdų atsibusti yra inhaliacijos“, – teigia prekybos miestelyje „Urmas“ naujo tipo inhaliatoriais prekiaujanti Vilma Bebrauskienė.

Naujovė ne tik Lietuvoje

Prieš ketverius metus Los Andžele pasirodžiusiais „Inhale Health“ inhaliatoriais jau pusmetį prekiaujama ir Lietuvoje. „Šie inhaliatoriai nepanašūs į tradicinius, įprastus akiai, didelius aparatus skirtus inhaliacijoms. Tai yra mažas, elektroninę cigaretę savo forma primenantis prietaisas, užpildytas tam tikros medžiagos, kuri yra inhaliuojama“, - teigia pašnekovė.

Pašnekovė pabrėžia, kad nepaisant to, jog inhaliatoriai neturi nieko bendro su elektroninėmis cigaretėmis juos parduoda tik 18 metų sulaukusiems asmenims. „Inhaliatoriai neturi nei nikotino, nei tabako ir yra visiškai saugūs ir sveiki, tačiau savo forma primena elektroninę cigaretę. Dėl šios priežasties nenorime ugdyti tarp jaunimo „ranka – burna“ veiksmo“, - teigia moteris.

Padeda jaustis geriau

Vilma Bebrauskienė pasakoja, kad naujieji inhaliatoriai yra trijų rūšių. „Inhaliatoriai yra vitamino B12, kofeino ir melatonino. Vitaminas B12 veikia kaip vitaminas, malatoninas – sureguliuoja miegą, o kofeinas suteikia energijos“, - savybes vardina moteris.

Inhaliuojamos medžiagos, skirtingai nei gaunamos per skrandį, nepažeidžia virškinamojo trakto taip pat yra lengviau įsisavinamos. „Ne visos medžiagos yra gerai įsisavinamos oraliniu būdu. Pavyzdžiui melatonino, kol patenka į kraują per skrandį, didelė dalis būna prarasta. Inhaliuojant jis tiesiogiai per plaučius patenka į kraujotaką, todėl jo poveikis jaučiamas daug geriau ir greičiau“, - sako Vilma Bebrauskienė.

Galima rinktis skirtingus skonius

Inhaliatoriuje yra 400 porcijų, kurių turėtų pakakti mėnesiui. „Per dieną rekomenduojama atlikti 10 inhaliacijų po 3 sekundes. Tačiau žmogui reikiamas kofeino ir melatonino kiekis yra labai individualus kiekvienam asmeniškai. Vienas gali puikiai miegoti po 2 melatonino inhaliacijų, tuo tarpu kitam gali prireikti visų rekomenduojamų, 10 inhaliacijų. Vitaminas B12 naudojamas ne pagal poreikį, tačiau kaip alternatyva kitoms vitamino formoms, todėl jį naudoti reikia kasdien po pilną normą“, - naudojimo būdus pristato moteris.

Inhaliatorių sudėtis yra iš dviejų arba trijų medžiagų. Visi inhaliatoriai susideda iš veikliosios medžiagos ir augalinio glicerolio. Kofeino ir vitamino B12 inhaliatoriai, skirtingai nei melatonino, dar yra papildyti įvairiais skoniais.

Populiariausias dėl sveikatos

Nepaisant to, kad ši naujovė dar nėra plačiai žinoma jos populiarumas sparčiai kyla. „Šie inhaliatoriai yra populiariausi tarp skrandininkų ir žmonių nenorinčių vartoti tablečių. Klientai džiaugiasi, kad pagaliau Lietuvoje pasirodė sveikesnė galimybė žvaliai pradėti dieną, nepakenkiant savo sveikatai“, - džiaugiasi moteris.

Sugrįžti