Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2019-08-29

Kelioniniai lagaminai: atostogoms, bet ne emigracijai

Kelioninis lagaminas su ratukais dažnai vaizduojamas kaip emigracijos simbolis. Tačiau juos parduodantys prekybininkai sako, kad šie populiaresni tarp vykstančių atostogauti. O emigruojantieji dažnai renkasi kitokius krepšius, į kuriuos tam kartui gali susikrauti didesnius kiekius daiktų.

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ yra daug prekybininkų, parduodančių lagaminus, krepšius, kuprines, rankines. Jie teigia, kad į tokias parduotuves pirkėjai užsuka įvairiais gyvenimo atvejais, tačiau dažniausiai lagamino ar krepšio prisireikia vykstant atostogauti arba persikraustant ilgam laikui į kitą šalį.

Pagal tai galima stebėti ir besikeičiančius lietuvių poilsiavimo įpročius. Jei anksčiau didžioji dalis keliaudavo tik vasarą, tai dabar į šiltuosius kraštus skrendama ir pavasarį, ir rudenį, kai ten orai jau būna ne tokie karšti kaip vidurvasarį. Žiemą daug kas vyksta slidinėti į kalnus.

„Emigruojantieji, kaip persikraustantieji į naujus namus dažniausiai renkasi medžiaginius krepšius, vadinamąsias „tašes“, nes jiems svarbu tiesiog tam kartui persivežti kuo daugiau daiktų.

O vykstantiems atostogauti patariame rinktis ne pačius pigiausius lagaminus, kad jie atlaikytų smūgius oro uoste ir tarnautų kuo ilgiau. Pas mus tokie yra ispanų gamybos lagaminai, 20 metų jais prekiaujame. Ilgai tarnauja žmonėms ir jie sugrįžta vėl tų pačių“, - sako Vita Ambrazevičienė, viena iš „Urmo“ prekybininkių.

Pasak jos, renkantis kelioninį lagaminą reikia atkreipti dėmesį į ratukus, audinį, rankeną.

„Ratukai turi būti įleisti, kad mažiau kliūtų. Reikia žiūrėti, kad lagamino audinys būtų tvirtas, užtrauktukai – stambesni ir tvirtesni. Svarbu, kad rankena būtų gerai pritvirtinta. Kai pasirenki pigų variantą, tai gali net atgal nesugrįžti su tuo lagaminu.

Oro uoste kraudami bagažą mėto be gailesčio, tad gali jis ten sulūžti, net išbyrėti daiktai. Be to, didelė problema, jei ratukai nekokybiški ir sulūžta, tada tenka lagaminą ne vežti, o nešti“, - patarimus dalijo pašnekovė.

Sugrįžti