Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2019-10-31

Reikia žinoti ir vyrams: kokia kosmetika padės apsaugoti odą atšalus orams

Stipriai vėstant orams pats laikas pagalvoti apie tai kaip saugosite savo odą šaltuoju metų laiku. Kosmetikos specialistė atkreipia dėmesį į tai, kad šiuo laikotarpiu reikia vengti drėkinančios produkcijos, o apsisaugoti padeda maitinantys kremai.

„Esant šaltiems orams reiktų vengti odos drėkinimo, nes tokia oda išėjus į šaltą orą oda pažeidžiama. Gali suskeldėti epidermis, pakenksime pačiam odos sluoksniui.

Bet keisti reikia tik kremus, serumus. Kitos odos priežiūros priemonės gali likti tos pačios, pagal odos tipą. Makiažo pagrindo taip pat keisti dėl oro nereikia, jis pasirenkamas pagal odos tipą“, - pasakojo Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Cascada“ atstovė Vesta Marcinkevičienė.

Pasak jos, žiemai reikalingas stipresnis produktas, pavyzdžiui sudėtyje esantis taukmedžio sviestas stipriai maitina. Dabar populiarūs kremai su vadinamuoju arklių aliejumi, kurie taip pat turi ypatingai maitinantį poveikį.

Kosmetikoje naudojamas tik toks arklių aliejus, kuris išgaunamas iš po arklio karčių.  Kai riebalai išgaunami, jie būna rafinuojami ir todėl yra bekvapiai, bespalviai aliejai.

Riebalų rūgšties sudėtis arklių aliejuje yra labai panaši į žmonių riebalus, todėl aliejus gali giliai įsiskverbti į odą, nepalikdamas riebios odos pojūčio.

„Maitinančius produktus rekomenduojama pradėti naudoti, kai atsiranda didelis temperatūros kontrastas. Kai iš patalpos išėjus į lauką pajaučiamas staigus atšalimas. Dėl šitos priežasties užsitepus kremą rekomenduojama luktelti dar kokias 10–15 min, kol kremas įsigers. Išėjus iškart kremas šąla ir kenkia odai“, - sakė V. Marcinkevičienė.

Jei kremas nėra skirtas konkrečiai apsaugai nuo šalčio, o tiesiog maitinantis ir tinkamas esant žiemiškam orui, jo atnaujinti dienos metu nereikia. Užtenka pasitepti ryte ir vakare. Kremus, skirtus konkrečiai apsaugai nuo šalčio juos reikia atnaujinti dienos eigoje, tačiau jie yra skirti tik apsaugai, o ne odos būklės pagerinimui ar maitinimui.

Pašnekovė pastebėjo, kad dabar kosmetikos parduotuvės sulaukia ir nemažai vyrų, kurie taip pat pradeda rimtai rūpintis savo oda.

„Vyrų odai dažniausiai trūksta maitinimo, kadangi oda pažeidžiama skutimosi metu, epidermis labai išsausėja. Dauguma kremų nėra išskiriami pagal lytį, tad ir jie, ir jų naudojimas vyrams yra iš esmės tokie patys. Kita vertus, vyrai dabar mėgsta auginti barzdas, todėl yra atskiros linijos skirtos barzdos priežiūrai“, - pasakojo kosmetikos žinovė.

Sugrįžti