Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2019-12-03

Atėjo įsidarbinti – tapo verslo savininke

Kaunietė Rasa Naverdauskaitė keletą metų svarstė galimybę imtis savo verslo – atidaryti nedidelę kavinę ar užkandinę. Tačiau negalvojo, kad šis noras išsipildys taip netikėtai. Merginai atėjus į pokalbį dėl darbo sulčių bare jo savininkai užsiminė, kad turi ketinimų šią vietą parduoti. Rasa suprato, kad tai jos šansas įgyvendinti svajonę.

Vietoj darbuotojos Rasa tapo verslo pirkėja ir jau pusmetį Centriniame Kauno turguje įsikūrusiame sulčių bare dirba sau.

„Variantas pasitaikė išties geras, kadangi čia viskas jau buvo įrengta, žmonių srautas taip pat nemažas. Kita vertus, įranga, nors ir gera, bet jau nebenauja, tad kaina buvo įkandama. Pasiryžau, pasiskolinau iš tėvų, pridėjau savo santaupų ir tapau šios vietos vienintele savininke“, - pasakojo R. Naverdauskaitė.

Mergina studijavo interjero dizainą, tačiau dar studijų metais pradėjo dirbti kavinukėse, kur ruošė kavą, pardavinėjo ledus. Laikui bėgant suprato, kad toks darbas ją traukia labiau nei interjero dizainas.

Tada ir atsirado mintis atidaryti savo nuosavą vietą. Juolab, kad savo šeimoje turėjo pavyzdį – jos tėtis taisė automobilius ir didžiąją gyvenimo dalį taip pat dirbo sau. Pasak pašnekovės, ji jau svarstė ir keletą konkrečių variantų, bet jų įgyvendinti nesiryžo.

Dabar Rasos kavinukėje galima atsigaivinti sultimis, paragauti ledų, pieno kokteilių, išgerti kavos, arbatos. Kol kas savininkė čia darbuojasi viena, bet neatmeta galimybės ateityje įdarbinti pagalbininkų. Turgus, kuriame veikia baras, įsikūręs prekybos miestelyje „Urmas“, tad čia užsuka ne tik pirkėjai, bet daugybės čia esančių parduotuvių darbuotojai.

„Dalis nuolatinių klientų pereinamuoju laikotarpiu atkrito, tad reikėjo juos susigrąžinti, pritraukti naujų. Visus stengiuosi pasitikti ir išlydėti su šypsena. Kadangi mėgstu bendrauti, pasišnekame, kartais ir ilgiau pasikalbame. Išklausau, pagaminu kavą, pieno ar sulčių kokteilį, taip, kaip jie pageidauja. Žmonės tai vertina. Pati pradžia nebuvo lengva, bet dabar viskas tikrai neblogai einasi.

Kadangi neturėjau nei labai didelių lūkesčių, nei baimės, kad nepasieks, tai galima sakyti, kad viskas klostosi taip, kaip ir tikėjausi. Suprantu, kad reikia laiko įsibėgėti, o didesniems pokyčiams jo reikės dar daugiau“, - pasakojo R. Naverdauskaitė.

Sugrįžti