Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2021-04-16

Sendaikčių mėgėjai sulaukė gerų žinių: senturgis Kaune – jau kitą savaitgalį

Kitą savaitgalį Kaune startuos tradicinis senturgis „Laiko ratu“, kuriame prekiaujama antikvariniais daiktais ir sendaikčiais. Pasak organizatorių, pavasario turgus visada būna aktyvesnis, tačiau šį kartą dėl buvusių ilgų karantino suvaržymų jaučiamas ypatingas susidomėjimas tiek iš pardavėjų, tiek iš pirkėjų.

„Po žiemos žmonės visada aktyvesni, daug kas tvarkosi namus, sodybas, atsinaujina, tad prireikia įdomesnių detalių interjerui atnaujinti.

Šiemet dėl karantino senturgį rengiame šiek tiek vėliau nei įprastai, tad nenuostabu, kad istorinio palikimo mėgėjai jau nekantrauja pasižiūrėti, kas ką atsiveš, atrasti išskirtinių eksponatų, papildyti savo kolekcijas“, - sakė mugę rengiančio prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Daugiau kaip dešimtmetį tris kartus per metus organizuojamame senturgyje kaskart dalyvauja apie 300 prekiautojų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių, įsikūrusių didžiulėse palapinėse.

Čia galima rasti įvairiausių daiktų, baldų, interjero detalių, knygų, indų, įrankių, monetų ir kitokio praeitų amžių palikimo. Daugiausia jų iš XIX a. pabaigos–XX a. pradžios, tačiau galima rasti 200–300 metų senumo eksponatų, ir nostalgiją keliančių daiktų, naudotų prieš 30–40 metų.

Didžiausią Baltijos šalyse antikvarinių daiktų ir sendaikčių mugę yra pamėgę kolekcininkai, investuotojai į prabangius senovinius daiktus, istorija besidomintys, klasikinį interjerą mėgstantys žmonės.

Neretai čia užsuka ir išskirtinį interjerą kuriantys restoranų, kavinių, barų savininkai, interjeros dizaineriai. O taip pat dekoracijų ieškantys fotografai, video ir filmų kūrėjai.

Senturgio organizatoriai kviečia lankytojus ir prekiautojus dėvėti kaukes ir laikytis atstumų. Turgaus vietoje bus pasirūpinta dezinfekciniu skysčiu rankoms ir skiriamas didelis dėmesys srautų reguliavimui.

Senturgis „Laiko ratu“ vyks nuo penktadienio iki sekmadienio (balandžio 23–25 dienomis). Nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės, Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, automobilių aikštelėje esančioje adresu Elektrėnų g. 1F.

Sugrįžti