Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2021-04-19

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ jau dirba visos parduotuvės

Vyriausybei toliau švelninant karantiną, pirmadienį duris pagaliau atveria jau visos Kaune įsikūrusio prekybos miestelio „Urmas“ prekybos vietos, kurių čia yra daugiau kaip 2 tūkst. Smulkieji prekybininkai džiaugiasi po 4 mėn. vėl išvydę savo klientus, daro nuolaidas, nes labai reikia lėšų.

Pasiilgo aktyvios veiklos

Prekybos miestelyje buitine, automobilių chemija ir darbo pirštinėmis prekiaujančios įmonės „Ligesta“ savininkas Stasys Šimkus sako, kad laukti atsidarymo tikrai prailgo. Todėl džiugu pagaliau jo sulaukus.

„Nuotaika iš karto geresnė. Nuo pat ryto eina seniai matyti klientai. Dirbti – tikrai geriau nei sėdėti namie ir laukti pašalpų“, - teigė pašnekovas.

Drabužiais prekiaujanti Raimonda Urbonienė savo parduotuvę taip pat galėjo atverti tik šiandien.

„Labai laukiame pirkėjų, todėl darome dideles nuolaidas. Nedirbome labai ilgai, o dabar jau reikalingos lėšos vasaros kolekcijai įsigyti“, - sakė R. Urbonienė.

Galėtų dirbti ir savaitgaliais

„Urme“ visada dirbo maisto prekių parduotuvės, paslaugas teikiančios vietos ir maitinimo įstaigos, ruošiančios maistą išsinešimui. Vėliau duris atvėrė parduotuvės, turinčios atskirus įėjimus iš lauko.

Nuo pirmadienio dirba ir visos kitos parduotuvės, kurios anksčiau veikti negalėjo. Tačiau tik darbo dienomis.

„Dėl pastarojo reikalavimo kai kuriose mūsų patalpose susidaro gana keista padėtis, kai savaitgaliais dauguma prekybos vietų dirbti galės, o kai kurios, esančios šalia – ne. Esame įsitikinę, veikti turėtų visos parduotuvės, nes galime dirbti saugiai. Dėl Urmo pastatų komplekso specifikos, turime labai palankias sąlygas užkirsti pirkėjams turėti tarpusavio kontaktą – kiekviena prekybos salė turi po du įėjimus iš lauko.

O vėdinimo sistema yra renovuota ir puikiai veikianti. Visada skiriame didelį dėmesį ir kitų saugumo reikalavimų užtikrinimui. Darbuotojams sudarėme sąlygas privačiai atlikti koronaviruso testus, kad jie galėtų greičiau sugrįžti į darbą. Tokia galimybė testuoti išliks ir ateityje“, - sakė prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

„Urme“ iš viso dirba apie 6 tūkstančius žmonių – didžioji dalis jų smulkiųjų ir vidutinių įmonių savininkai ir darbuotojai.

Sugrįžti