Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2021-12-08

Gėlių parduotuvė Kaune stebina paveikslais iš augalų

Nors kalėdinių dovanų ieškoti gėlių parduotuvėje nėra labai įprasta, kaunietis Gediminas Visockis šią nuostatą sėkmingai griauna. Jis pats ir jo darbuotojai kuria užburiančius stabilizuotų bei gyvų augalų paveikslus bei įvairias kitas kompozicijas, kurios artėjant Kalėdoms tiesiog šluojamos iš parduotuvės lentynų.

Stabilizuoti augalai – ilgametė dekoracija

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Kitokios gėlės“ vadovas Gediminas Visockis teigia, kad stabilizuotų augalų paveikslai –  išskirtinė interjero detalė, kuri namus puoš ne vienerius metus. „Stabilizuoti augalai – tai gyvi augalai, iš kurių buvo ištraukta drėgmė ir pakeista skysčiu, kurio pagrindas – glicerinas. Tokiu būdu jie buvo tiesiog „užkonservuoti“. Dauguma šitaip stabilizuotų augalų laikosi 5–6 metus, o dažniausiai net ir ilgiau“, - teigia pašnekovas.

Pasak jo, šiuo metu tokie paveikslai ypač populiarūs ir gali būti ir puiki Kalėdinė dovana. Beje, tokių dekoracijų priežiūra yra ypač paprasta, jų nereikia net laistyti.

„Svarbiausia nestatyti kur pasiekia tiesioginiai saulės spinduliai, vengti labai sausos ar labai didelės patalpų drėgmės, bei palaikyti nuo +5 iki +30 temperatūrą patalpoje. Šioms dekoracijoms nereikalinga natūrali šviesa, todėl jie puikiai atrodo patalpose su dirbtiniu apšvietimu“,- pasakojo parduotuvės vadovas.

Tačiau pirkėjai čia randa ir daugiau dalykų, kurie tampa puikiomis kalėdinėmis dovanomis. Tai – paveikslai iš gyvų augalų, stilingi sukulentiniai augalai išskirtiniuose vazonuose. Na ir žinoma – puikiai pažįstamos puansetijos, vadinamos Kalėdų gėlėmis.

Nepamiršta ir Advento vainikų

Labai populiarios ir stilingos kalėdinės dekoracijos, kurias žmonės naudoja papuošti namams, biurui, darbo stalui. „Stengiamės nuolat sugalvoti kažką naujo – šiemet tokiu atradimu tapo nedidelės kalėdinės kompozicijos egzotiško riešuto kevale. Jas galima tiesiog pasistatyti ant darbo stalo ir visą laiką šalia savęs turėti dalelę ateinančių Kalėdų nuotaikos“, - sakė G. Visockis.

Pasak jo, Kalėdų šventė ir jos atributai turi stiprias tradicijas, tas didelių pokyčių nebūna, bet tam tikras tendencijas galima įžvelgti. Pavyzdžiui, šiemet kalėdinėse dekoracijose madinga naudoti medieną.

Vis dažniau žmonės prisimena ir Advento vainikus, kuriuos nebūtinai puošia laikydamiesi tradicijų. „Yra nemažai žmonių, kurie laikosi tradicijų ir renkasi vainikus su natūraliu dekoru bei su keturiomis žvakėmis, iš kurių trys violetinės, o viena rožinės spalvos. Tačiau gerokai didesnė dalis renkasi tai, kas jiems yra gražu, spalvinga ir ryšku“, - pastebi pašnekovas.

Šventėms ruošiasi iš anksto

Anot G. Visockio, šiemet pasiruošimas šventėms prasidėjo kaip niekada anksti.

„Šiais metais šventinių kompozicijų gamybą ir prekybą pradėjome gerokai ankščiau nei ankstesniais metais, jau kitą dieną po Vėlinių. Labai džiaugiamės rezultatais – vos spėjame gaminti. Prekyba šventinėmis kompozicijomis įsivažiavo dar gerokai prieš lapkričio vidurį. Gal tai lemia pandeminis neapibrėžtumas. Galbūt žmonės nuogąstauja, kad viskas vėl gali užsidaryti ir jie nespės pasipuošti namų. O gal tiesiog norisi ankščiau pajusti šventinę dvasią“, - spėliojo išskirtinės parduotuvės savininkas.

Pasak jo, dekoracijos paklausiausios būna pačioje gruodžio pradžioje, o netrukus prasideda ir dovanų pirkimas.

Sugrįžti