Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2022-07-19

Vestuviniai žiedai: madas nugali paprastumas

Vasara – vestuvių metas, todėl daugelis susituokti besiruošiančių porų dabar užsiėmę pasiruošimu svarbiausiai gyvenimo šventei. Vienas svarbiausių tuoktuvių akcentų yra vestuviniai žiedai, kuriems jaunieji paprastai skiria ypatingą dėmesį. Specialistai sako, kad dauguma renkasi klasikinius ir paprastesnius, variantus, bet tai nereiškia, kad jie negali būti išskirtiniai.

Renkasi paprastumą

„Capsule Style Room“ stilistė Svetlana Frolova pastebi, kad dauguma jaunavedžių, net gi tie kurie seka mados tendencijas, žiedus renkasi kuo paprastesnius. „Mada, žinoma, svarbu, tačiau ji tokia greitai besikeičianti. Vestuvių žiedai turi likti aktualūs visą gyvenimą, todėl poros renkasi ne pagal prekės ženklą, o pagal juvelyrinį dirbinį“, - teigia pašnekovė.

Stilistė teigia, kad ne ką mažiau svarbus ir unikalumas. „Poros tai pat linkę rinktis ne masinės gamybos, o individualius gaminius, pavyzdžiui su pirštų antspaudais. Iš vienos pusės toks žiedas bus paprastas, tačiau tuo pačiu ir nepakartojamas“, - sako stilistė.

Ji tai pat akcentuoja, kad jaunavedžiai rinkdamiesi žiedus neteikia prioriteto metalui. Tačiau stilistė pataria rinktis baltąjį auksą, kadangi jis yra neutralus, harmoningas, tinka tiek moterims, tiek vyrams.

Juvelyrė pildo norus

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, įsikūrusios parduotuvės „DG juvelyrika“ juvelyrė Danutė Gaidelytė teigia, kad žmonės dažniausiai renkasi klasikinius variantus. „Populiariausi žiedai yra klasikiniai. Jeigu pora nori puošnesnių žiedų dažniausiai tiesiog renkasi briliantinę juostelę ant nuotakos žiedo, tačiau vyrai dažniausiai lieka ties klasikiniu variantu. Dar viena tendencija yra graviruoti arba matiniai paviršiai“, - pastebi juvelyrė.

Pasak jos, jaunavedžiai dažniausiai ateina nusistatę sumą į kurią norėtų „tilpti“. Dauguma jau žino, kad gamintis žiedus yra pigiau nei pirkti jau pagamintus. Be to, gaminant dizainas yra derinamas individualiai, ir atitinka visus klientų norus.

Juvelyrė tai pat akcentuoja, kad masinės gamybos žiedai niekada neprilygs individualios gamybos kūriniui ir dėl jo kokybės. „Jie yra masinės gamybos, mažo svorio. Vadinamoji balto aukso dalis dažnai būna tiesiog padažyta. Bėgant laikui tai nusitrina ir žiedas praranda savo pradinę išvaizdą“, - teigė D. Gaidelytė.

Renkantis žiedą – atkreipti dėmesį į pirštų formą

Stilistė S. Frolova taip pat pasidalijo patarimais į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis žiedus, kad jie derėtų kiekvienam individualiai.

„Plonų ir ilgų pirštų savininkai gali sau leisti bet kokius, net ir pačius ekstravagantiškiausius, variantus. Vis gi yra vienas „ne“, nereikėtų rinktis labai pailgos formos žiedų. Ypač ploniems pirštams reiktų rinktis žiedus su plačiais, horizontaliais, dekoratyviniais elementais. Stambių pirštų savininkai turėtų vengti labai plonų ar masyvių žiedų. Pirmenybė reiktų teikti trikampio, rombo ar kitų neįprastų formų elementams. Tačiau jei pirštai stambūs ir ilgi masyvūs žiedai kaip tik tinkamiausias pasirinkimas“, - vardina S. Frolova.

Stilistė tai pat akcentuoja, kad turint siaurus pirštus reikia pabrėžti jų grakštumą. „Rinkitės žiedus kurie atkreips į save dėmesį. Akmenys turėtų būti smulkaus ar vidutinio dydžio, tačiau jų forma turėtų būti neįprasta, trikampis, rombas ar stačiakampis būtų geriausias pasirinkimas. Patys žiedai gali būti sudėtingų tekstūrų ir kompozicijų“, - teigia pašnekovė.

Trumpi pirštai tai pat reikalauja išskirtinio dėmesio. „Vizualiai juos prailgina ovalios formos nagai, „nude“ manikiūras bei žiedai su teisingų formų akmenimis. Dekoras turėtų būti vertikalus, horizontalaus išdėstymo reiktų ypatingai vengti. Galima išvis atsisakyti akmenų, tuomet tiktų asimetriniai, kampuoti, briaunuoti žiedai“, - pataria stilistė.

Sugrįžti