Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2022-10-24

Besibaigiančiam grilio sezonui: kiaulienos šonkauliukai su prašauti neleisiančiu garnyru ir ėrienos dešrelės

Orai leidžia mėgautis vasara iki pat paskutinių jos dienų, o kartu – ir tebesitęsiančiu grilio sezonu. Puiki proga pasimėgauti naujais skoniais arba surengti vakarėlį, kurio sėkmė bus garantuota!

Vasaros ir rudens sandūra – susitikimų ir sugrįžimų laikas, kurį šiemet galima praturtinti surengiant klasišką grilio vakarėlį. Ar tiesiog dar kartą išsprūsti į gamtą. Apie tai, ką pataria išbandyti šiomis dienomis – prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios natūralių mėsos produktų parduotuvės „Kadaginė“ atstovas Mindaugas Tamošiūnas.

„Ne paslaptis, kad vienas mėgstamiausių patiekalų kepimui ant žarijų – kiaulienos šonkauliukai. Tai – visiška klasika ir apie jų paruošimą yra labai daug informacijos. Esame šeimos verslas, patys ruošiame ir parduodame visą produkciją, tad atsirenkame tik geriausius receptus. Galiu išduoti paslaptį, kad geriausias kiaulienos šonkauliukų marinavimo būdas – su imbieru, citrina ir prieskoninėmis žolelėmis. Tokiu būdu jie įgauna ypatingą skonį, o iškepę būna minkšti ir krenta nuo kaulo“, - pasakojo M. Tamošiūnas.

Tačiau, pasak pašnekovo, ne ką svarbiau ir pasiruošti tinkamo garnyro.

„Šalia ant žarijų keptų šonkauliukų tinka daugelis ir šviežių, ir ant grilyje keptų daržovių, ir paprasčiausia bulvių košė. Tačiau bene geriausias derinukas būtų iš česnakinio jogurto padažo, kopūstų ir morkų salotų bei orkaitėje keptų bulvių skiltelių. Kas nenori labai eksperimentuoti – tai būtų tikrai tas patiekalas, kuris tiktų ir patiktų daugeliui“, - sakė pašnekovas.

Tačiau jei norite išbandyti kažką naujo, Mindaugas rekomenduoja kepti ėrienos dešreles. Ėriena, aviena labai mėgstama Artimųjų Rytų šalyse, todėl ypač dera su šviežiu rytietiškos duonos paplotėliu arba tiesiog šviesia duona.

„Jei esate gamtoje, nieko nėra geriau kaip ant žarijų keptos ėrienos dešrelės tarp dviejų batono riekių, kurias irgi galima greta šiek tiek pagruzdinti“, - rekomendavo M. Tamošiūnas.

Padažas ir garnyras ant žarijų keptiems kiaulienos šonkauliukams:

Česnakinis jogurto padažas:

keli šaukštai graikiško arba natūralaus avių pieno jogurto

2 skiltelės česnako

saujelė šviežių krapų

druska, pipirai

šlakelis citrinos sulčių

Česnaką sutarkuokite arba labai smulkiai supjaustykite, susmulkinkite krapus, sumaišykite su jogurtu, sudėkite druską ir pipirus, pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių ir viską gerai išmaišykite.

Kopūstų salotos su morkomis:

pusė kopūsto

1 morka

pusė citrinos

1 šaukštelis cukraus

1 šaukštelis druskos

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

žiupsnelis kmynų

Kopūstą plonai supjaustykite, o morką sutarkuokite, suberkite prieskonius ir pagardinkite citrinos sultimis, viską gerai išmaišykite, kad atsirastų sulčių.

Keptos bulvių skiltelėms

6 vidutinės bulvės

1 šaukštas aliejaus

druska, pipirai, kmynai

Nuskustas bulves supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su aliejumi ir prieskoniais. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Sugrįžti