Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2022-10-24

Bagažinių turguje – rudeninis pagyvėjimas: perka ir baseinus, ir slides

Rugsėjį, po kelionių ir atostogų ne vienas lietuvis pagaliau pasiryžta perkratyti spintas, sandėliukus ir parduoti ar padovanoti per ilgą laiką sukauptus nereikalingus daiktus. Tai labai gerai jaučia Kauno Bagažinių turgaus organizatoriai – prasidėjus rudeniui čia matomas tikras pagyvėjimas: daugiau pardavėjų, daugiau pirkėjų, daugiau daiktų.

„Šiuo metų laiku sulaukiame daugiau dalyvių ir lankytojų, nes žmonės sugrįžta į namus, tvarkosi. Atsiranda ir nauji pirkiniai, kuriems reikia atlaisvinti vietos. Be to, įprastą asortimentą papildo ir nebereikalingas vasaros sezono, atostogų inventorius“, - sako prekybos miestelyje „Urmas“ veikiančio turgaus atstovai.

Anksčiau tik savaitgaliais dirbęs turgus dabar po truputį įsibėgėja ir penktadieniais.

Rudenį prekiautojų automobilių bagažinėse ir ant prekystalių galima matyti tiek praėjusio, tiek prasidedančio sezono prekių.

Ant kabyklų – ir vasariniai, ir šiltesni rūbai, greta įrankių, buitinės technikos, baldų, interjero detalių ir kitokių smulkmenų galima aptikti pripučiamų baseinų, plaukmenų, lauko baldų, dviračių, kelioninių lagaminų. O greta jau galima pamatyti ir žiemos pramogoms skirto inventoriaus.

Turguje sutiktas kaunietis Antanas sako, kad čia lankosi gan dažnai, nes randa labai gerų dalykų už labai gerą kainą.

„Visiems turiu patarimą kaip pigiai ir gerai apsipirkti: roges žiemai ruošk vasarą! Reikia pirkti ne prasidedančio, o besibaigiančio sezono prekes. Tokių nėra daug, bet paieškojęs rasi. Va ir dabar radau nardymo akinukus – kitai vasarai anūkėlei bus. Dar dviratį neblogą nužiūrėjau, reiks turbūt imti. Ir kainos labai geros. Čia žmonės ir taip dažnai atveža, kad tik atiduot –  ir už eurą, ir už kelis gali visko daug rasti. O kai sezonas tik už metų, tai dar pigiau. O va kas rudeniui, ar žiemai, jau geresnę kainą turi“, - pasakojo pašnekovas.

Bagažinių turgus Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, veiklą pradėjo prieš 12 metų ir greitai buvo pamėgtas kauniečių bei miesto svečių. Sulaukė ir aplinkosaugos idėjoms neabejingų žmonių palaikymo, nes čia parduodami naudoti daiktai. Taip jie neatsiduria šiukšlynuose ir dar kurį laiką tarnauja žmonėms. O tai mažina naujų daiktų poreikį ir kartu – aplinkos taršą.

Turgus ir toliau išlieka aktualus – kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį aikštelėje, esančioje adresu Elektrėnų g. 1F, susirenka šimtai dalyvių, apsilanko tūkstančiai lankytojų. Nuo rugsėjo turgus dirba ir penktadieniais.

Sugrįžti