Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2023-05-31

Vasarai ruošiasi ir pirkdami naudotus daiktus: nuo naujos suknelės iki dviračio už 20 Eur

Artėjant vasarai Bagažinių turguje Kaune – sujudimas. Lauko prekybai palankus oras privilioja kur kas daugiau dalyvių ir lankytojų, o pagrindinė tema – naudotos, bet dar galinčios tarnauti vasaros sezono prekės: nuo žoliapjovės iki pripučiamo baseino.

Daiktus atrinko su vaikais

Prekybos miestelyje „Urmas“ kiekvieną savaitgalį veikiančio Bagažinių turgaus idėja – kiekvienas gali parduoti ar mainytis naudotais, bet nereikalingais, nors dar gerais daiktais. Taip ir sutaupoma, nes naudotas daiktas pigesnis, ir tausojama aplinka, nes nereikia pirkti naujo.

Natūralu, kad atėjus vasaros sezonui – turguje galima rasti ir daugiau atitinkamų prekių: žoliapjovių, lauko baldų, dviračių. Daug inventoriaus vaikų vasaros pramogoms: riedučiai, riedlentės, paspirtukai, batutai, pripučiami plaukmenys, baseinai.

„Vaikai paaugo, tad nusprendėm truputėlį prasivalyti garažą. Patys su vaikais atsirinkom, ko jau nebereikės, parduosim, o gautus pinigus pridėsim prie jiems reikalingų naujų dalykų pirkimo“ - sakė Giedrius ir Živilė, atvykę iš Kauno rajono.

Pasak jų, vaikai išaugo pripučiamą baseiną, dabar ketina pirkti didesnį, kur galėtų pasinerti visi šeimos nariai. Ant poros prekystalio – nemažai žaislų ir netgi dėžutė su įvairių šalių monetomis.

„Kažkada buvo vyro pomėgis, rinkti monetas iš įvairių šalių, bet kažkaip išblėso ta aistra jau, tad įkalbėjau atvežti čia“, - šypsojosi Živilė.

Ir apsirengti, ir į daržą pasodinti

Bagažinių turguje sutikta Judita su dukra džiaugėsi įsigijusios dviratį vos už 20 eurų.

„Paprastas bet tikrai dar geras ir patvarus nedidelis dviratis. Dukra mažiuką jau išaugo, reikia didesnio. Žmonės, kurie pardavė, sakė patys jį čia pirko už tokią kainą, o kai vaikas paaugo nusprendė už tiek ir patys parduoti, kad būtų ir kitam vaikui džiaugsmo“, - pasakojo pašnekovė.

Dar viena gausi prekių kategorija šiuo metų laiku – vasaros sezono drabužiai ir avalynė. Tarp jų galima rasti nemažai ir visai naujų, nes labai patrauklus atrodęs drabužis kartais pasimeta spintoje, o po atrodo nebeaktualus,

„Turiu tokią bėdą – dažnai neatsispiriu pagundai nusipirkti kokią gražią suknelę, kurią norisi pataupyti kokiai ypatingesnei progai. Po to ji, žiūrėk, ir pasimeta spintoje tarp kitų ypatingų suknelių ir supranti, kad jų turi tiesiog per daug ir sunkoka įtilpti darosi į anksčiau pirktas. Tai atrinkau keletą, manau kažkam tikrai puikiai tiks šią vasarą“, - linksmai kalbėjo išparduoti nebereikalingų drabužių atvykusi Viktorija.

Pavasarį čia dažnai galima aptikti ir įvairių sodinukų: nuo gėlių iki pomidorų ar agurkų, medelių. Atvyksta ir žmonių, parduodančių savo gamybos suvenyrų, papuošalų, paveikslų.

Bagažinių turgus vyksta kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“, aikštelėje adresu Elektrėnų g. 1F.

Sugrįžti