Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2008-12-17

Lietuvos tūkstantmečiui – unikalus istorinių romanų rinkinys

Negausią Lietuvos istorinę grožinę literatūrą papildė unikalus romanų apie garsiausius mūsų šalies valdovus rinkinys „Lietuvos istorija romanuose“.

Lietuvos tūkstantmečio paminėjimo proga leidyklos „Eugrimas“ išleistame rašytojo Jono Užurkos rinkinyje – trys knygos: „Gediminas – nevainikuotas karalius“, „Mindaugas: karališkasis kraujas“ ir „Vytautas Didysis: nuo bėglio iki monarcho“.

Knygos pažymėtos oficialia Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo emblema ir sudėtos į prabangiai pagamintą dėklą. Rinkinio autorius šiai savo kūrybinei idėjai įgyvendinti skyrė aštuonerius metus.

„Mūsų tautos istorija turi gilias tautiškumo ir valstybingumo šaknis. Akivaizdu, kad šiandien literatūroje dar nėra tinkamai, plačiai ir visapusiškai meniškai įvertinama ir vaizduojama mūsų garbinga praeitis“, – sako knygų autorius J. Užurka.

Jo knyga „Gediminas – nevainikuotas karalius“ Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijos buvo pripažintas istorinio romano konkurso nugalėtoju. Šio autoriaus romanai sulaukė palankių vertinimų ir iš žinomų Lietuvos kūrėjų.

„Džiugu, kad rašytojas Jonas Užurka plačiai prabyla menišku žodžiu apie mūsų gilią praeitį, ko labai stokojame“, – taip jo kūrybą vertino neseniai Anapilin išėjęs Sigitas Geda.

Sugrįžti