Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2008-12-08

Verslo situacijų sprendimo konkurse – finalinė kova

Verslo situacijų sprendimo konkurse „Kurkime verslą kartu“ įmonės finalininkės šiandien pradeda paskutinę kovą, po kurios paaiškės konkurso nugalėtojas. Finale susitinka logistikos ir transporto bendrovė „Ad Rem“ ir leidykla „Eugrimas“.

„Į finalą patekome, nes spręsdami problemas remiamės savikritika ir visuomet tikime savimi. Su panašiomis, kaip konkurse, situacijomis susiduriame ir versle, tačiau tai jau ne konkursas, o tikros gyvenimo situacijos“, – sakė „Ad Rem Transport“ vadovas Darius Brekys.

„Netikėjome, kad pasieksime net finalą. Tačiau tai tik įrodo, kad ir nedidelės įmonės pateiktas sprendimo variantas gali būti geresnis už pasiūlytus stambių kompanijų. Mus ypač nustebino pergalė prieš reklamos paslaugas teikiančią kompaniją“, – teigė leidyklos „Eugrimas“ direktorius Saulius Petrulis.

Finalinėje dvikovoje bendrovės sprendžia situaciją, kaip elgtis vadovui, įmonę netikėtai ruošiantis palikti trim svarbiems darbuotojams. Šie dirbdami atrodė itin pavyzdingi, tačiau rezultatai rodo, kad prieš išeidami iš darbo jie vangiai dirbo su klientais.

„Eugrimas“ šioje situacijoje įmonės vadovui siūlo susisiekti su klientais ir atgauti jų pasitikėjimą, „Ad Rem“ vadovui siūlo vadovautis išsamiu problemos sprendimo planu.

Verslo situacijų sprendimo konkursas „Kurkime verslą kartu“ vyksta verslo naujienų portale Verslosavaite.lt. Iš viso konkurse dalyvavo aštuonios įmonės. Kiekvieną savaitę vyksta dviejų įmonių kova – skaitytojams pateikiami jų atsakymai į tą patį klausimą.

Laimi įmonė, kurios atsakymas sulaukia portalo lankytojų daugiau balsų. Pralaimėjusi bendrovė palieka konkursą, o nugalėtoja patenka į kitą etapą.

Projekto tikslas – pasidalinti idėjomis ir mintimis, kaip galėtų būti sprendžiamos vienokios ar kitokios problemos versle bei kokie sprendimai galėtų būti priimami, kad būtų gautas optimalus rezultatas.

Konkurso nugalėtojas paaiškės gruodžio 15 dieną. Jam atiteks 5000 Lt reklamai portale Verslosavaite.lt.

Sugrįžti