Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2008-09-11

Liberalų sąjūdis žada naikinti prielaidas korupcijai

Portalas Kyšiai.lt pradėjo akciją „Taikinys – korupcija“, kurios metu politinės partijos kviečiamos supažindinti visuomenę su veiksmų prieš korupciją planais. Pirmasis savo programą išdėstė Lietuvos liberalų sąjūdis, kuris žada korupciją rauti su šaknimis.

Liberalai žada, kad sieks naikinti ne pasekmes, o prielaidas korupcijai atsirasti, tam, jog būtų užtikrintas asmens, visuomenės saugumas, sukurta tobulesnė švietimo sistema ir sudarytos tinkamos sąlygos gyvybingai ekonomikai funkcionuoti.

„Problemas ir siūlome spręsti supaprastinant ir aiškiau formuluojant taisykles ir panaikinant vilkinimo ar šališkų sprendimų galimybes“, – teigė Liberalų sąjūdžio pirmasis pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Siekiant įgyvendinti išsikeltas užduotis liberalai žada pagerinti policijos darbo sąlygas ir padidinti atlyginimus. G. Steponavičius užtikrino, kad didžiąją dalį reikalingų lėšų policijos darbui gerinti partija gautų sutvarkiusi policijos sistemos vadybą ir atsisakiusi perteklinių veiklų.

Kitas žingsnis siekiant užkirsti kelią korupcijai – supaprastinti viešųjų sprendimų priėmimo taisykles taip, kad jos būtų kuo aiškesnės ir suprantamesnės žmonėms.

Liberalų sąjūdžio lyderiai teigia, kad svarbu numatyti aiškias taisykles, kaip valdžios institucija ar tarnautojas atsako už padarytą žmogui žalą ar sugaištą laiką, aiškiai formuluoti visų valstybinių konkursų sąlygas.

Siekdamas pagerinti sveikatos apsaugos sistemos darbą Liberalų sąjūdis sieks savanoriško sveikatos draudimo ir kitų įteisintų mokėjimų už suteiktas medicinos paslaugas. Sutvarkyta bendra ir vidinė gydymo įstaigų vadyba, valdymo efektyvumo sustygavimas bei tikslingesnis resursų panaudojimas padės sutaupyti papildomų lėšų ir pasiekti kokybiškų pokyčių.

„Problemas ir siūlome spręsti supaprastinant ir aiškiau formuluojant taisykles ir panaikinant vilkinimo ar šališkų sprendimų galimybes“, – teigė G. Steponavičius.

Sugrįžti