Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2010-02-05

Druskininkuose – analogų pasaulyje neturinti gintaro terapija

Nuo šiol gintarą galėsime vertinti ne tik kaip papuošalą, bet ir kaip gydomųjų savybių turinčią vertybę. Sausio mėnesį Druskininkų „Vilnius SANA“ SPA centre klientams pradėta teikti unikali lietuvių mokslininko sukurta gintaro aromamuzikos terapija.

Kol kas Druskininkai – vienintelė pasaulyje vieta, kur galima pajusti šios gydomosios ir sveikatinimo procedūros privalumus. Šis, medicinos mokslų daktaro Petro Dagilio sukurtas gydymo būdas, yra užpatentuotas ir pagrįstas moksliniais jo gydomojo poveikio tyrimais.

Gintaro aromamuzikosterapija atliekama specialiai tam įrengtoje patalpoje. Žmogų veikia ne tik kambaryje esanti įranga, bet ir pats jos interjeras.

Pati terapija vyksta taip: pacientui ant kaklo užkabinus gintarą jis paguldomas ant smulkiais gintaro gabaliukais užpildyto čiužinio. Skambant specialiai parinktai ramiai muzikai, pacientas mėgaujasi ramybe, vaistinių žolelių bei gintaro išskiriamo aerozolio kvapais.

Ši procedūra gydo, veikia profilaktiškai ir sveikatinančiai, turi priešuždegiminį, nuskausminantį, raminamąjį poveikį. Gintaras veikia biologiškai aktyvias žmogaus kūno zonas ir taškus, gerina vidaus organų ir endokrininės sistemos funkcijas. Žmogaus organizme padaugėja fermentų, hormonų, biologiškai aktyvių aminų („laimės hormono“ – serotonino ir kitų) koncentracija.

Gintaro aromamuzikos terapija naudinga įvairiausių negalavimų turintiems žmonėms: nuo sergančių gripu iki patyrusių miokardo infarktą. Žinoma, tikėtis stebuklingo poveikio būtų naivu – tą pabrėžia ir pats terapijos kūrėjas dr. P. Dagilis.

„Rimčiau sergantiems pacientams pirmiausia rekomenduoju pasinaudoti tradicinėmis medicinos galimybėmis, o gintaro aromamuzikosterapija gali jas papildyti, paskatinti gijimo procesus“, – aiškina mokslininkas, daugelio patentuotų išradimų ir knygų autorius.

Tikimasi, kad ši unikali terapija taps svarbiu turistų iš užsienio traukos objektu, savotiška Druskininkų vizitine kortele, kaip ir mineralinis vanduo ar gydomasis purvas.

Daugiau informacijos: dr. P. Dagilis, tel. tel.8 610 62913, „SPA Vilnius SANA“ marketingo direktorė Eglė Rukšėnaitė tel. +370 698 74878, egle@spa-vilnius.lt

Sugrįžti