Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2009-07-23

S. Buškevičius: „Korupcija klesti ir Seime, ir savivaldybėse“

„Ekonominio sunkmečio metu atsiranda prielaidų, ypač skatinančių imti kyšius ir daryti kitus nusikaltimus“, – interviu portalui Kyšiai.lt teigė Kauno miesto vicemeras, partijos „Jaunoji Lietuva“ pirmininkas, Stanislovas Buškevičius.

Buvęs parlamentaras neslėpė, kad korupcija LR Seime klesti.

„Mano manymu, tokia tvarka, kuomet partijos yra finansuojamos iš privačių rėmėjų yra pati savaime ydinga. Taip susidaro puikiausios prielaidos neskaidriems sprendimams priimti. Visos politinės jėgos turi „žaisti“ pagal vienodas žaidimo taisykles, o išlaikomos turėtų būti tik iš valstybės“, – sakė S. Buškevičius.

Anot pašnekovo, tokiu atveju įvairios suinteresuotos grupuotės negalėtų partijų kaip nors paveikti ar versti jas „atidirbinėti“ už paramą“.

S. Buškevičius paminėjo, kad korupcijos apraiškų yra ir savivaldybėse.

Kaip pavyzdį pašnekovas pateikia Kauno miesto savivaldybę kur, anot miesto gyventojų apklausos, korumpuočiausiais laikomi Statybos, Statybos leidimų ir infrastruktūros, Gyvenamojo fondo administravimo skyriai.

„Natūralu, kad gyventojai kaip labiausiai korumpuotus vardija būtent tuos padalinius, kurie užsiima itin aktualių, tačiau tuo pačiu sudėtingų klausimų sprendimu. Esant sudėtingam problemos sprendimo mechanizmui atsiranda puiki landa korupcijos apraiškoms rastis, – Kyšiai.lt sakė Stanislovas Buškevičius.

Sugrįžti