Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2009-05-26

„1000mečio GRAFFITI” nugalėtojai vyks į Vokietiją

Šeštadienį Kaune vyko finalinis graffiti konkurso „1000mečio GRAFFITI” etapas. Lietuvos tūkstantmečiui skirtais piešiniais menininkai išpuošė 600 metrų ilgio prekybos miestelio „Urmas“ sienos atkarpą.

Trims geriausių darbų autoriams „Urmo“ atstovai įteikė keliones į Vokietijoje vyksiantį graffiti festivalį. Iš viso komisija atrinko ir įvertino keturis geriausius piešinius.

Pirmąją vietą užėmė jungtinis dviejų komandų iš Vilniaus darbas (Antanas Dominas, ir Artiomas Brancel). Komisijos narius sužavėjo šios kompanijos sprendimas pagrindiniu piešinio akcentu pasirinkti charakteringą senolę.

Antroje vietoje atsidūrė taip pat sujungtas dviejų komandų darbas, kurį atliko Edvardas Šeputis iš Klaipėdos ir Giedrius Šakalys iš Kauno.

Trečiąją vietą užėmė kauniečiai Vytautas Stankevičius ir Martynas Šnioka, ketvirtas liko Edgaras Andriūnas.

„Graffiti iš esmės yra „chuliganiška“ meno šaka, darbai turi būti provokuojantys, šmaikštūs, priėjimas prie temos netikėtas. Šiame konkurse tik pirmosios vietos laimėtojai sugebėjo atitikti šiuos kriterijus. Daugumoje darbų pasigedome išradingumo, vyravo stereotipiniai, nuobodūs darbai, daugiau buvo noro įtikti žiūrovui, nei naudoti savitas interpretacijas“, – kritikos konkurso dalyviams negailėjo vienas iš komisijos narių, dailininkas Rimas Valeikis.

Visi norintys dalyvauti konkurse iki gegužės 10 dienos turėjo pristatyti darbų eskizus ir trumpus jų aprašymus. Iš jų buvo atrinkti darbai, kuriuos menininkai įgyvendino ant sienos.

Konkurso vertinimo komisiją sudarė skulptorius Stasys Žirgulis, dizaineris, vienas graffiti Lietuvoje pradininkų Tadas Vincaitis, dailininkas Rimas Valeikis, architektai Rimas Adomaitis, Algimantas Kančas ir Donatas Večerskis, „15min“ Kauno skyriaus vadovas.

Sugrįžti