Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2009-05-07

Kaune veiks didžiausias sendaikčių turgus Lietuvoje

Šį savaitgalį Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ jau antrą kartą šurmuliuos tarptautinis, didžiausias Lietuvoje, sendaikčių turgus „Laiko ratu 2009 pavasaris“.

„Tarptautinis antikvarinių daiktų ir sendaikčių turgus „Laiko ratu 2009 pavasaris“ – tai populiariausias antikvarų suvažiavimas Lietuvoje. Lietuvos ir kitų šalių antikvarai pastebi, kad meno dirbinių kolekcijos ir antikvarinės vertybės Lietuvoje domina vis daugiau žmonių“, – teigia prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Pasak jo, tai šventė, kurios tikslas ne tik populiarinti antikvarinių vertybių pažinimo subtilybes, bet ir padėti susipažinti ne tik su Lietuvos, bet ir su kitų šalių senosiomis kultūromis.

Gegužės 8–10 dienomis vyksiančioje šventėje dalyvaus daugiau kaip 600 dalyvių. Daugiau nei 300 antikvarų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir kitų užsienio šalių prekiaus įvairia senovine atributika: senovinių automobilių ir motociklų detalėmis, meno dirbiniais, paveikslais, indais, interjero detalėmis, baldais, laikrodžiais, monetomis, originaliais tarpukario ir pokario laikus menančiais įvairios paskirties daiktais.

Šventėje šurmuliuos ir tradicinė Lietuvos tautodailininkų, amatininkų, ūkininkų mugė, kurioje prekiaus daugiau kaip 300 prekybininkų.

Šventės metu pirmą kartą Lietuvoje bus pristatyti „Urmo“ restauruoti „Lanz Bulldog“ traktoriai, taip pat senovinis „Ford T“ automobilis bei garo mašina.

Prekybos miestelis „Urmas“, kuriame kiekvieną savaitgalį veikia sendaikčių turgelis, tarptautinius sendaikčių ir antikvarų turgus ketina rengti du kartus per metus.

Latvijoje ir Estijoje tokio pobūdžio suvažiavimai vyksta jau daugiau kaip 10 metų.

Sugrįžti