Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2010-02-12

Klaipėdiečiams Valentino dienos proga – „Kuprotas oželis“

Klaipėdoje įsikūręs prekybos ir pramogų centras „BIG“ Meilės dieną savo lankytojams siūlo praleisti gana netradiciškai ir dovanoja nuotaikingą romantinę S. Čiurlionienės-Kymantaitės komediją „Kuprotas oželis“.

Kretingos Kultūros centro E. Radžiaus teatro pastatyta S. Čiurlionienės-Kymantaitės komedija „Kuprotas oželis“ – tai linksma liaudiška istorija apie du įsimylėjusius jaunuolius, kurie dėl savo išdidumo ar nedrąsos vis nesugeba atskleisti ir išsiaiškinti savo jausmų. Istorija kupina linksmų ir juokingų situacijų, liaudiško nuoširdumo ir šilumos.

Tačiau tai nėra tradicinis liaudiškas vaidinimas. Kretingos teatralai nė akimirkai neleidžia suabejoti, kad jie tik žaidžia ir imituoja XX amžiaus pradžios kaimo gyvenimą. Tai išduoda ir stilizuotos dekoracijos, ir farsinė aktorių vaidybos maniera.

Praėjusiais metais spektaklis buvo parodytas tarptautiniame teatrų festivalyje Durbėje (Latvijoje) ir JAV – Čikagoje ir Lemonte – kur jį labai palankiai įvertino vietinė lietuvių bendruomenė.

„Kuproto oželio“ aktorių darbą puikiai įvertino specialistai ir eiliniai teatro mylėtojai. Spektalis visada mielai laukiamas įvairiose teatrų šventėse, bendruomenių susibūrimuose, mokyklose.

Švenčių dienomis klaipėdiečius džiugins ne tik šis spektaklis, bet ir saksofono virtuozo Audrius Lauryno atliekama romantiška muzika.

„Šiuo sunkiu ir įtemptu laikotarpiu reikėtų neužmiršti tikrųjų gyvenimo vertybių, išmokti mėgautis paprastais dalykais. Tikime, kad šis linksmas vaidinimas ir jauki saksofono muzika padės žmonėms bent laikinai atsiriboti nuo kasdienių rūpesčių“, - sako „BIG“ vadovas Gediminas Jasas.

Spektaklis bus rodomas vasario 14 dieną prekybos ir pramogų centre „BIG“ (Taikos pr. 139 Klaipėda). Pradžia – 14 val.

Norintys pasimėgauti užburiančia saksofono muzika maloniai laukiami prekybos ir pramogų centre „BIG“ vasario 13 dieną 13–15 val. ir vasario 14 dieną 15–17 val.

Daugiau informacijos: BPT Asset Management marketingo vadovė Rasa Vileikytė, tel.nr.

8 612 85631, el.paštas: rv@bptam.com

Sugrįžti