Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2014-08-11

Savanorė: „Jaunimas turi vertinti istoriją ir iš jos mokytis“

Socialinė akcija „Mes niekad nepamiršim“ sulaukia vis daugiau jaunimo palaikymo. Močiutės nuotrauką iš tremties akcijai atsiuntusi savanorių koordinatorė Almanė Pakrijauskaitė sako, kad praeitis ir mūsų šaknys yra mūsų dalis ir to išsaugojimas priklauso tik nuo jaunimo.

„Mes galime pasimokyti iš praeities, iš istorinių įvykių. Juk nesame visi pajėgūs kurti naujų dalykų, tai kartais užtektų atsigręžti atgal ir pamatysime, kad yra tiek panašių dalykų tarp praeities ir dabarties – tos pačios vertybės, žmonių svajonės. Nereikia išradinėti naujai dviračio, mes galime pasisemti žinių iš to, kas jau įvykę, kas mus jau palietė, kas mus dar veikia“, – sakė A. Pakrijauskaitė.

Savanorius koordinuojanti ir naujus žmones savanoriauti kviečianti A. Pakrijauskaitė pasakoja, kad be savanoriškos veiklos gyventi negalėtų.

„Man tai gyvenimo būdas, noras padėti ir būti neabejinga tam, kas vyksta aplinkui, veikti ir prisidėti prie visuomenės pokyčių. Nuostabus jausmas, kai žmonės padėkoja už palaikymą ir lydėjimą savanorystės kelyje. Tada suprantu dar kartą, kad mano darbas savanorystės srityje yra „apčiuopiamas“, nors dažnai kyla ir dvejonių – kaip suprasti ar darbas prasmingas“, – pasakoja A. Pakrijauskaitė.

Almanė akcijai „Mes niekad nepamiršim“ atsiuntė savo močiutės nuotrauką iš tremties, kur ji buvo priversta dirbti 12 valandų per dieną, prastai maitinama ir dėl to palūžo sveikata. Tačiau, nepaisant to, moteris tremties laikotarpį išgyveno, neseniai parašė biografiją, tapo, kuria skulptūras, užsiima įvairia kūryba.

Šiuo metu A. Pakrijauskaitė su močiute palaiko artimą ryšį, dažnai bendrauja. Moteris sako, kad sužinojusi apie akciją „Mes niekad nepamiršim“ net nesuabejojo dalyvauti ar ne.

„Ši akcija man paskatinimas ne tik pačiai imtis iniciatyvos apskritai, bet ir puiki proga pagerbti močiutę. Jai ši idėja labai patiko, ji labai atsakingai rinko nuotraukas pasitardama su manim, papasakojo trumpai žodžiu, ką rašys, vėliau sudėliojo tekstą. Mano močiutė šviesaus proto, besidominti šiuolaikiniu pasauliu, įvykiais, žmonėmis. Mes dažnai diskutuojame, kalbame apie gyvenimą, apie praeitį ir ateitį. Tad šis procesas neįkainojamas, nes turėjau dar vieną progą pabūti kartu ir kalbėti apie praeitį ir jos išgyvenimus“, – prisimena A. Pakrijauskaitė.

Daugiau informacijos apie akciją galima rasti socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Mes niekad nepamiršim“.


Sugrįžti