Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2014-09-19

Savaitgalį Kaune rinksis sendaikčių mylėtojai iš visos Lietuvos

Penktadienio rytą prekybos miestelyje „Urmas“ prasidėjo tradicinis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“, kuris vyks iki pat sekmadienio ir jame dalyvaus daugiau kaip 300 dalyvių, kurie siūlys įvairiausias prekes.

Didžiausioje Lietuvoje organizuojamoje senų daiktų mugėje bus galima apžiūrėti ir įsigyti senovinių, restauruotų baldų, interjero detalių, indų, senovinių ginklų, monetų, knygų ir kitokių sendaikčių ir antikvarinių daiktų.

„Džiaugiamės, kad senturgių tradicija Kaune prigijo, kad pirkėjai mėgsta lankytis, o prekeiviai noriai atvažiuoja net ir iš tolimesniu šalių. Renginyje be prekeivių iš Lietuvos dalyvaus nemažai svečių iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, – renginio populiarumu džiaugėsi prekybos miestelio „Urmas“ atstovas Jonas Plenta. – Tai vienas svarbesnių renginių regione, į kurį vienu metu susirenka antikvarai, numizmatai, filatelistai, bukinistai, kolekcininkai, todėl kiekvienas renginys būna unikalus ir nepakartojamas savo atradimais.“

Senturgis „Laiko ratu“ Kaune rengiamas tris kartus metuose. Rudenį vykstantis renginys pasižymi tuo, kad jame žmonės daugiau ieško prekių namų interjero puošybai.

Sendaikčių prekeivis iš Latvijos Aleksandras Petrovas nepraleidžia nė vieno senturgio Kaune. Jo teigimu tiek latviai, tiek estai yra labai pamėgę renginius Kaune, nes į juos visuomet susirenka daug pirkėjų, daugelis prekeivių jau turi pastovius klientus, kurie atvyksta iš Vilniaus, Klaipėdos, kitų miestų.

„Kauno senturgio laukiame, kaip šventės, nes tai gera proga ne tik prekybai, bet ir susitikti su kolegomis, apsikeisti naujienomis, pasidalinti patirtimi“, - sako A. Petrovas.

Tarptautinis renginys kasmet pritraukia daugybę pirkėjų ir prekeivių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų šalių, todėl jau keletą metai prekybos miestelyje vyksta du renginiai pavasarį – kovą ir gegužę – ir vienas renginys rudenį. Senturgiai prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje organizuojami nuo 2007 m.

Sugrįžti