Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2014-10-16

Žymūs kauniečiai įvertino senovinių kvepalų buteliukų grožį ir naujausius aromatus

Trečiadienį Kaune išskirtinės parfumerijos salone „Scent Bar“ buvo pristatyta unikali vintažinių kvepalų buteliukų paroda, kurią papildė ir žinomų kauniečių atnešti išskirtiniai kvepalų buteliukai.

„Kolekciją sudaro per sudaro per 300 kvepalų buteliukų, pudrinių, senoviškas depiliatorius. Seniausias eksponatas kolekcijoje yra senesnis nei 100 metų“, – pasakojo salono vadovė Lina Galdikienė.

Renginio svečiai atnešė apie 10 senovinių kvepalų buteliukų, kurie buvo vertinami ir apdovanoti prizais. Kaip ir pridera daug dešimtmečių išsaugotiems daiktams, kiekvienas eksponatas turi išskirtinę savo istoriją. Kai kurie jų – savotiškos šeimos relikvijos, ištrauktos iš močiučių spintų, kiti įsigyti antikvariatuose.

Dainininkė Liveta Kazlauskienė susirinkusiems demonstravo įmantrų parfumerijos buteliuką, kurį gavo dovanų jau prieš daugelį metų, bet iki šiol labai vertina dėl išskirtinio jo dizaino. Vakaro viešnia Krisitina Abraitienė pasakojo antikvariate įsigijusi dar caro laikas gamintą kvepalų buteliuką.

Kai kuriuose eksponatus ten įsigijo ir L. Galdikienė, tačiau patys mieliausi – paveldėti iš močiutės, tarp kurių ir tarpukaryje iš JAV pargabenta pudrinė. Patys vertingiausi – kažkada priklausė kilmingai prancūzei ir dabar kainuoja po maždaug 250 litų.

Vakaro metu vyko aukcionas, kvepalų degustacija ir kitos atrakcijos, kuriose dalyvavo žinomi kauniečiai tarp kurių buvo ir šokėjas Saulius Skambinas, dainininkas, „X faktoriaus“ dalyvis Martynas Kavaliauskas, tarptautinių santykių ekspertė Diana Martinėlė, „Mis Lietuva 2014“ dalyvė Gabrielė Gutauskaitė, dizainerė Olesia Les. Svečiai buvo vaišinami šampanu ir ragavo specialiai šiam renginiui skanėstų krautuvėlės „Cupcake“ sukurtais keksiukais, kurie atspindėjo tą vakarą pristatomų išskirtinių kvepalų „1000 Flowers“ charakterius.

„Vakaro nuotaika puikiai atspindėjo mūsų parfumerijos salono esmę – unikali aplinka ir išskirtiniai aromatai, kurių nerasite niekur kitur“, - pavykusiu renginiu džiaugėsi salono „Scent Bar“ vadovė Lina Galdikienė.

Sugrįžti