Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2014-11-07

Rusus sužavėjo lietuviška gira

Maskvoje vykusios konferencijos „Rusijos gėrimai 2014“ surengto konkurso metu bendrovės „Selita“ ir Ko gaminama „Kaimiška Firminė“ gira buvo apdovanota sidabro medaliu.

Šešioliktą kartą organizuotoje fermentuotų gėrimų gamintojų konferencijoje dalyvavo ir patirtimi dalijosi ekspertai iš Rusijos ir Europos šalių. Konkurse dėl apdovanojimų varžėsi 150 pavadinimų giros, gaminamos Rusijoje ir Baltijos šalyse.

Degustacijos metu autoritetinga komisija rinko nugalėtojus šešiose kategorijose. „Firminė“ gira buvo įvertinta sidabro medaliu giros su priedais kategorijoje.

„Rusijoje labai palankiai vertinamos Baltijos šalyse gaminamos giros. Komisijos nariai džiaugėsi, kad gamintojas taip puikiai sugebėjo atkurti tokį giros skonį, kurį dar puikiai prisimena mūsų tėvai ir seneliai. „Selitos“ gaminama „Firminė“ gira komisijos narių buvo giriama už sodrų skonį, unikalų kmynų prieskonį ir standžią putą“, - įspūdžiais iš konkurso dalinosi „Selita“ ir Ko marketingo vadovė Lina Mickevičienė.

Nuo 2011 metų „Selitos“ gaminama „Firminė“ gira dabar jau yra laimėjusi iš viso keturis apdovanojimus.

„Ši mūsų gira kasmet skina apdovanojimus Nacionaliniame giros ringe, o dabar buvo įvertinta ir tarptautiniu mastu. Manome, kad pagrindinė tokios sėkmės sąlyga – mūsų technologo Mindaugo Zabulio sukurtas ir analogo rinkoje neturintis skonis, praturtintas tikrų kmynų ekstraktu“, - sako L. Mickevičienė.

Kaune įsikūrusios UAB „Selita“ ir Ko asortimentą sudaro 13 gėrimų grupių, tarp kurių gaivieji, energiniai, sulčių gėrimai, natūraliai raugintos giros, alkoholiniai gėrimai ir kiti. Prekinis ženklas „Selita“ yra vienas pirmųjų lietuviškų prekinių ženklų Lietuvoje, rinkoje nuo 1993 metų.

2009 m. „Selita“ ir Ko įgijo „Gazelė 2009“ sertifikatą ir buvo pripažinta viena iš sėkmingiausiai dirbančių ir sparčiausiai besivystančių įmonių Lietuvoje. Nuo 2011 metų įmonės turimos modernios gamybinės linijos leidžia dirbti pagal sertifikuotus ISO 9001 ir ISO 22000 standartų reikalavimus. Sėkmingai augdama Lietuvos ir užsienio rinkose, įmonė diegia naują gamybinę liniją ir dar 2014-ųjų metų gale gėrimus pradės gaminti skardinėse.

Sugrįžti