Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2015-02-13

Vyrai drąsiai dovanoja mylimosioms puošnius apatinius

Populiariausių Valentino dienos dovanų sąraše – saldumynai, putojantis vynas, įvairios raudonos spalvos dovanėlės, papuošalai, kvepalai, apatinis trikotažas, patalynė ir... braškės.

Įsigyti šių ryškiai raudonos spalvos Ispanijos saulėje prinokusių uogų prekybos miestelyje „Urmas“ kasdien veikiančiame Centriniame Kauno turguje susigundo ne vienas romantikas. Nuo seno žinomas patarimas romantiškos vakarienės desertui tiekti braškes, plaktą grietinėlę ir šampaną, padeda ne vienam įsimylėjusiam vyrui nudžiuginti savo išrinktąją.

„Prekybos miestelyje apsilankančių pirkėjų įpročiai prieštarauja požiūriui, kad Valentino diena – labiau jaunų žmonių šventė. Galbūt jie švenčia triukšmingiau, todėl yra labiau matomi. Iš to, ką žmonės perka prieš šį savaitgalį, prekybininkai pastebi, kad dauguma porų mini šią šventę, sveikina vienas kitą, stengiasi nudžiuginti dovanėle ar romantiška staigmena“, – pastebi prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Ieškančių Meilės dienai tinkamų dovanų pirkėjų šią savaitę netrūksta patalynės, apatinio trikotažo, juvelyrikos parduotuvėse. Pakalbinti prekybininkai teigė, kad brangesnių dovanų dažniau ieško vyrai, o moterys labiau perka praktiškus daiktus. Valentino dienos dovanai vyrai skiria vidutiniškai 30 Eur, dosnesni negaili ir 150 Eur.

Moterys daugiau perka smulkmenas, kainuojančias 10–20 Eur. Prekybininkų pastebėjimu, pirkdami vieni, vyrai dažnai būna ženkliai išlaidesni. Rinkdami dovaną pirmiausia ieško mylimai moteriai tinkamo daikto, o tik tuomet žiūri į kainą.

„Išrinkęs dovanų patalynę su Valentino dienos akcentais – širdimis ar raudonomis rožėmis, vyras gali nedvejodamas nupirkti ir antklodę, nes tiesiog nežino, kokių matmenų komplekto reikia, o jei klaus – sugadins staigmeną“, – pasakojo patalyne, antklodėmis, pagalvėmis, rankšluosčiais prekiaujančios parduotuvės vadovė.

Paklausta, kokias antklodes dažniau naudoja poros – dvi viengules ar vieną dvigulę – moteris juokavo, kad santykių pradžioje dauguma porų išbando poilsį po dvigule antklode. Šias antklodes rečiau renkasi daugiau metų kartu išgyvenusios poros, nelabai priimtinos jos ir vyresnio amžiaus žmonėms.

„Užsukę į apatinio trikotažo parduotuvę vyrai visuomet jaučiasi šiek tiek sutrikę, dažnai nežino dydžio, todėl klausia pardavėjų, o drąsesni ir šalia perkančių klienčių nuomonės“, – pastebi apatiniu trikotažu prekiaujančios parduotuvėlės vadybininkė. Pasak moters, patyrusioms pardavėjoms dažniausiai pasiseka ir parinkti dydį, ir pasiūlyti tinkamą modelį.

Dažnai po švenčių atėję pirkėjai dėkoja už gerą patarimą, nes, pasirodo, lietuvės moterys lieka itin sužavėtos, jei vyras įteikia dovanų tokią intymią dovaną. Populiariausias vyrų pasirinkimas – raudonos spalvos nėriniuoti naktiniai marškinėliai, taip pat kelnaitės, kiti gundantys apatiniai aksesuarai.

Sausio mėnesį prekybos miestelyje „Urmas“apsilankė daugiau kaip 800 tūkst. lankytojų. Prekyba čia vyksta nuo pirmadienio iki sekmadienio popietės. Prekybos miestelis dirbs ir šventinę Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Sugrįžti