Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2015-05-22

Kauno Hanzos dienose knygos ieškos naujų namų

Planuojama, kad šį savaitgalį Kaune vykstančioje viduramžių miesto šventėje – Kauno Hanzos dienose apsilankys apie 300 tūkst. kauniečių bei miesto svečių. Į miesto centre ir senamiestyje vykstančią šventę jau rytoj pasirengęs išvykti ir prekybos miestelio „Urmas“ senovinis angliškas dviejų aukštų autobusas.

1956 metais pagaminta 50 vietų „Bristol“ modelio transporto priemonė į šventę vyks su specialia misija – rasti naujus namus jau perskaitytoms ir visai naujoms, bet neturinčioms skaitytojo knygoms.

Iš prekybos miestelio „Urmas“ autobusas išvyks šeštadienį anksti ryte ir sustos Santakos parke, kur šurmuliuos Kauno Hanzos dienų amatų alėja ir tautodailės mugė.

Autobuse dviem dienom bus atidarytas prekybos miestelyje „Urmas“ kasdien veikiantis Knygų turgus, kuriame bus galima ne tik įsigyti senų ir naujų knygų, bet ir padovanoti savąsias bei gauti įvairių dovanų.

„Maloniai kviečiame miestiečius palaikyti mūsų idėją: neišmesti nereikalingų knygų, tausoti aplinką, mažinti vartojimą. Knygų turgus padės surasti naujus namus jums nereikalingoms knygoms“, – sako pagrindinio socialinės akcijos rėmėjo prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Dalyvaudamas Kauno Hanzos dienų šventėje Knygų turgus taip pat siekia atkreipti dėmesį į jau trejus metus asociacijos „Visuomenės gerovė“ vykdomą socialinę aplinkosauginę iniciatyvą – Žaliąją knygų akciją.

Šios iniciatyvos pagrindiniai tikslai yra skatinti žmones branginti knygas, mažinti vartojimą, gražinti miestų žaliuosius plotus bei ugdyti jaunąją kartą. Per trejus metus Žalioji knygų akcija padėjo surinkti daugiau kaip 100 tūkst. nereikalingų knygų, kurių dauguma jau rado antruosius namus ir tapo reikalingomis.

Prekybos miestelis „Urmas“ vykdo bei remia ir daugiau socialinės atsakomybės projektų, kuriais pratęsiamas senų ir nereikalingų daiktų gyvenimas. Du kartus per mėnesį vykstančiame Bagažinių turguje žmonės gali parduoti arba išsikeisti nenaudojamus ir jiems nebereikalingus namų apyvokos ir buities reikmenis, drabužius, avalynę, žaislus ar net baldus.

Prekybos miestelyje „Urmas“ veikia ir daugiau dėvėtų drabužių, buitinės technikos ir kitų daiktų „iš antrų rankų“ parduotuvių, o tarptautiniai tris kartus per metus vykstantys senturgiai „Laiko ratu“ yra tapę vienais iš svarbiausių Rytų Europos regiono sendaiktininkų suvažiavimais.

Sugrįžti