Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2015-06-19

Užkalnis atskleis paslaptį: ką restoranų savininkai slepia nuo klientų?

Skaitomiausias Lietuvos maisto kritikas Andrius Užkalnis, lankydamasis Kaune vyksiančiame maisto kultūros festivalyje, liks ištikimas sau ir nevengs aštrių temų.

Garsusis rašytojas ir žurnalistas, „Laukinių Žąsų“ autorius kalbėdamas apie maistą ir valgymą restoranuose pasakys viską, ką galvoja apie juos ir jų lankytojus. „Kalbėsiu apie tai, ką restoranų savininkai nori nuslėpti nuo klientų ir apie tuos lankytojus, kuriems geriau būtų pasilikti namie. Papasakosiu, kodėl negalima gero maisto pagaminti labai pigiai ir kodėl taip vengiu teikti geriausius įvertinimus restoranams už Vilniaus ribų“, – sakė A. Užkalnis.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamame maisto kultūros festivalyje apie maistą, jo paruošimą ir teisingą valgymą taip pat kalbės ir Kauno Rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius, kuris pasakos apie bajorų mitybos papročius. Pastarojo bus galima pasiklausyti penktadienį, nuo 12.50 val., o Andrius Užkalnis savo mintimis dalinsis šeštadienį 12.30 val.

Penktadienį ir šeštadienį, birželio 19–20 dienomis, Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančio festivalio „Skanaus“ metu lankytojai turės galimybę susipažinti su įvairių gamintojų produkcija, taip pat išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai.

Festivalio svečiai išmoks lengvai ir greitai pasigaminti gardžius patiekalus, derinti produktus ir, svarbiausia, kad tai bus ūkininkų pagaminta produkcija – šviežia, kokybiška ir užauginta šalia kiekvieno iš mūsų. Daugybės degustacijų metu renginio lankytojai pasivaišins išskirtiniais valgiais ir skanumynais: nuo tradicinių lietuviškų cepelinų iki keptų vabzdžių.

„Lietuvoje daug dėmesio skiriama maisto kokybei, todėl galime didžiuotis savo produktais, jie užauginti mums įprastoje aplinkoje, todėl organizmas geriausiai juos pasisavina. Tikiuosi, kad ir toliau puoselėsime savo kulinarinį paveldą ir kartu auginsime savo kraštą“, – sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Penktadienį savo jėgas kauniečiai galės išmėginti koldūnų valgymo varžybose, o šeštadienį stebėti „IKI grilio čempionatą”. Maisto kultūrą puoselėjantis prekybos tinklas renginyje pasirūpins gera nuotaika bei šviežiomis gėrybėmis.

„Esame maisto žinovai, tad mūsų prioritetas – užtikrinti, kad ant pirkėjų stalo atsidurtų tik švieži vaisiai, daržovės, mėsa, žuvis ir kiti produktai. Be to, pastebėjome, kad pirkėjams grilis – šiemet itin aktualus, todėl ne tik pristatėme gausią grilio gėrybių kolekciją tinklo parduotuvėse, bet nusprendėme surengti ir „IKI grilio čempionatą“, kur savo žinias ir ekspertiškumą pademonstruos Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos nariai“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Į įspūdingą šventę kauniečius ir miesto svečius kviečia Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija.

Sugrįžti