Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2015-06-22

Pirmą kartą vykusiame „IKI grilinimo čempionate“ triumfavo profesionalai iš Kauno

Pirmą kartą vykusiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ prekybos tinklas „IKI“ organizavo Barbekiu kepėjų čempionatą. Jame varžėsi aštuonios profesionalų ir mėgėjų komandos, o nugalėjo kauniečių komanda „Bazilikas“.

Visos komandos turėjo paruošti po tris patiekalus: žuvies, mėsos, o ruošiant trečiajį buvo palikta galimybė laisvai improvizuoti. Nugalėjusi komanda komisiją sužavėjo šonkauliukų ir vištienos patiekalais.

Čempionatas prasidėjo žaismingais komandų prisistatymais. Patiekalus vertino kompetentinga komisiją, kurią sudarė neseniai iš Švedijoje vykusio pasaulio čempionato sugrįžę Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos nariai, Kauno kolegijos Viešojo maitinimo katedros vedėja Nijolė Vasiliauskienė.  Tarptautinio rango teisėjai vertino patiekalų skonį, pateikimą, ingredientų suderinamumą.

Nugalėtojai daugiausiai balų iš komisijos gavo už šonkauliukų  patiekalą. Kitas komandas jie pralenkė savo profesionalumu, kūrybingumu, išmone, taip pat puikiais darbo komandoje gebėjimais ir greičiu. Jiems buvo įteiktas pagrindinis čempionato prizas „Cobb“ kepsninė bei prekybos tinklo „IKI“ įsteigtos dovanos.

„Šis čempionatas mums buvo tikras iššūkis ir tuo pačiu smagi pramoga. Priešininkų komandos buvo išties stiprios ir parodė neblogus rezultatus, tačiau stengėmės  apie konkurentus negalvoti ir tiesiog daryti tai, ką labiausiai mėgstame – kepti grilyje. Gaminome patiekalus, kuriuos geriausiai žinome, taip pat ir improvizavome. Manome, kad patirtis bei puikus darbas komandoje ir buvo tie pagrindiniai faktoriai, lėmę mūsų pergalę“, – teigia nugalėjusios komandos atstovas Nerijus Kulišauskas.

Kitos komandos paruošė taip pat ne mažiau gardžius ir įsimintinus grilio patiekalus. Įspūdį teisėjams paliko komandos „Surf to Taste“ įmantriai paruoštos kepenėlės.

Pasak čempionato iniciatorių, kepimo grilyje kultūra Lietuvoje sparčiai auga. „Pastebime didžiulį susidomėjimą griliui skirtomis prekėmis ir produktais, mes patys pirkėjams siūlome daug naujienų savo asortimente, todėl grilio čempionu gali būti kiekvienas. Sveikiname nugalėtojus pelnytai iškovojus pergalę, jų paruošti patiekalai išties buvo nepakartojami. Labai džiugu, jog Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama maisto kultūros puoselėjimui ir kad mes galėjome prisidėti prie šio čempionato bei viso festivalio organizavimo“, – sako prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Čempionato metu vyko ne tik varžybos, bet ir specialūs profesionalų „MasterClass“ pasirodymai, kurių metu patyrę grilio meistrai demonstravo, jog nėra tokio patiekalo, kurio nebūtų galima iškepti ant grotelių. Didžiausią įspūdį žiūrovams paliko faršu įdaryti švieži agurkai, kepti ant grotelių.

I vieta Komanda „Bazilikas“ – Antanas Stankevičius ir Nerijus Kulešauskas (Kaunas)

II vieta  Komanda „BBQ Junior“ – Vilmantas Pivoriūnas ir Ramūnas Janušaitis (Kaunas)

III vieta  Komanda „Surf to Taste“ – Brigita Narmontaitė, Dovilė Šeputytė ir Alina Štombergaitė (Palanga)

Sugrįžti