Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2015-09-30

Druskininkuose – naujas, modernus reabilitacijos centras

Jau greitai Druskininkai turės dar vieną išskirtinį traukos centrą. Šį rudenį kurorte duris atvers reabilitacijos centras „UPA“.

Šiame reabilitacijos centre bus teikiamos itin aukštos kokybės, į kiekvieno paciento individualius poreikius orientuotos reabilitacijos paslaugos.

Į centro statybas bei įrangos įsigijimą investuojama beveik 10 mln Eur. Iš jų 2,195 mln. – ES struktūrinių fondų parama, skirta pagal priemonę „Turizmo paslaugų/produktų, įvairovės plėtra ir turizmo paslaugų kokybės gerinimas“. Taip pat naudotos rizikos kapitalo fondo „Practica Venture Capital“ (1,45 mln. Eur), Medicinos banko bei akcininkų lėšos. UAB „MCT“ valdomame reabilitacijos centre „UPA“ bus sukurta apie 70 darbo vietų.

„Iki šiol reabilitacija Baltijos šalių gyventojų sąmonėje yra labiau suprantama tik kaip gydymo pratęsimas tam tikros paskirties ligoninėje. Mūsų centre pacientams medicininės reabilitacijos programos bus derinamos su kurortinės reabilitacijos privalumais. Centre bus sukurta jauki ir maloni aplinka atitinkanti 4 žvaigždučių viešbučio standartą bei teikianti maksimalų komfortą visiems, taip pat ir judėjimo sutrikimų turintiems pacientams“, - sakė vienas iš centrą valdančios bendrovės „MCT“ akcininkų ir vadovų Vytautas Dambrava.

Pasak jo, čia ypatingas dėmesys bus skiriamas asmeninėms pacientų konsultacijoms ir ugdymui, kad žmonės grįžę namo patys galėtų tinkamai savimi pasirūpinti ir sėkmingai pratęsti reabilitacijos procesą.

„UPA“ reabilitacijos centras specializuosis širdies (kraujotakos sistemos) bei nugaros (judamojo–atramos aparato, bei nervų sistemos) sutrikimų gydyme. Taip pat bus priimami pacientai, kuriems reikalingas organizmo funkcijų atstatymas po onkologinių susirgimų, kvėpavimo, virškinimo sistemos ligų ir kitų sveikatos sutrikimų.

Svečiais rūpinsis profesionali gydytojų, kineziterapeutų, slaugytojų ir kitų kompetentingų specialistų komanda. Pacientams bus atliekami gydomieji masažai, fizioterapijos, druskų terapijos, vandens ir kitos procedūros. Baseinų ir pirčių zonos, vonios pritaikytos neįgaliesiems, jiems įrengtas mobilus liftas. Iš viso centre bus 177 lovos, o vienas pastato aukštas – pritaikytas sunkesnės būklės pacientams, su specialiomis funkcinėmis lovomis. Dalis kambarių centre bus pritaikyta judėjimo apribojimų turintiems žmonėms.

Reabilitacijos centras įsikūręs išskirtinėje Druskininkų kurorto vietoje, prie vandens telkinio, pušų apsuptyje. Netoliese yra Druskininkų miesto ligoninė, kuri su reabilitacijos centru sujungta požeminiu tuneliu. Ši kaimynystė visiems „UPA“ svečiams užtikrina maksimalų saugumą: prireikus bus teikiamos gydytojų konsultacijos, atliekami tyrimai. O svarbiausia – reanimacinė pagalba bus suteikta nedelsiant.

Pavadinimas „UPA“ centrui suteiktas pagal mitologinę baltų šaltinių, upių ir vandenų dievybę. Centro interjeras – įkvėptas baltų kultūros ir mitų, Lietuvos gamtos spalvų, sukurtas taip, kad primintų namus ar jaukų kurorto viešbutį.

Sugrįžti