Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2016-02-01

Vegetarai, žaliavalgiai ir veganai Kaune turės dar vieną restoraną

Pirmadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, duris atveria naujas vegetariškų patiekalų restoranas „Ganga“. Pirmąją darbo dieną visi lankytojai čia bus nemokamai vaišinami specialiais pietumis.

Pasak restorano valdytojo, čia drąsiai galės jaustis tiek pirmą kartą sumanę paskanauti vegetariškų patiekalų, tiek ir gyvenantys pagal vegetarizmo, veganizmo ir žaliavalgystės principus.

„Mūsų meniu pagrindą sudaro indiški patiekalai. Daugiausia įvairūs daržovių troškiniai, paskaninti nepakartojamais indiškais prieskoniais. Taip pat bus patiekalų iš panyro – šviežio pieno sūrio, kurį galima, virti, kepti ir kuris taip apdorotas savotiškai primena mėsą. Nebus nuskriausti ir tradicinių patiekalų mėgėjai, kurie yra įpratę mėsą pakeisti vadinamąja sojos mėsa. Turėsime netgi cepelinų – ne tik su varške, bet ir su soja“, - pasakojo restorano valdytojas Gediminas Bukanas.

Alkoholiu čia nebus prekiaujama, tačiau norintieji galės paragauti vyno, pagaminto imbiero pagrindu ir įvairių kokteilių, tarp jų ir sveikuoliškų.

Maždaug šešiasdešimties vietų restoranas įsikūręs „Urmas Station“ pastatų komplekse, visai netoli Pramonės prospekto, priešais Dainavos polikliniką.

Tai antrasis tokio paties pavadinimo restoranas Kaune. Pirmasis jau penkerius metus veikia Vilijampolėje, Panerių gatvėje.

„Vegetarizmo idėjos pastaruoju metu tiek Kaune, tiek visoje Lietuvoje sulaukia vis daugiau pasekėjų. Kauną apskritai būtų galima vadinti Lietuvos vegetarizmo sostine – tai jau ketvirtasis vegetariškų patiekalų restoranas mieste, jei neskaičiuotume dar poros mažesnių maitinimo įstaigų“, - į vyraujančias tendencijas atkreipė dėmesį naujojo restorano „Ganga“ valdytojas.

Sugrįžti