Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2016-08-10

Archyvinės nuotraukos atskleidė pribloškiančius pokyčius

Didžiausias Kauno regione prekybos miestelis „Urmas“ šiomis dienomis mini savo 24-ąjį gimtadienį. Įmonės archyve atrastos maždaug dvidešimties metų senumo nuotraukos rodo, kaip kardinaliai per šį laikotarpį pasikeitė šis vienu iš Kauno simbolių laikomas prekybos gigantas, dabar 18 ha plote talpinantis daugiau kaip 2500 parduotuvių.

Pilkos plytų sienos ir savadarbių reklaminių iškabų margumynas ryškiai kontrastuoja su stilinga dabartine aplinka, kurioje vyrauja istorizmo tematika.

„Manau, šiuos pokyčius galima drąsiai lyginti su teigiamais pokyčiais mūsų šalyje per nepriklausomybės laikotarpį. Dabar tai modernus, jaukus ir patogus prekybos miestelis, kuris nuo pat savo veiklos pradžios buvo ir išliko svarbus Kauno ir viso jo regiono ekonomikai“, - sako prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

PM „Urmas“ teritorijoje įrengta apie 90 tūkstančių kv. m. prekybinio ploto, kuriame dirba virš 6000 žmonių ir didelė dalis jų yra savo verslo savininkai. Prekybos miestelyje apsilanko vidutiniškai po 25 tūkst. lankytojų kasdien, jiems skirta 3000 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Beje, lankytojai iš viso Kauno regiono čia atvyksta ne tik apsipirkti, bet ir susipažinti su nuolat veikiančia senovinės technikos ekspozicija, kurioje – transporto priemonės gamintos nuo XVIII a. pabaigos iki XX a. vidurio, tarp kurių yra ir autentiški dviaukščiai angliški autobusai.

Šalia Vakarinės galerijos įrengti senovinio traukinio stiliaus prekybiniai vagonai, o visoje prekybos komplekso teritorijoje gausu menininkų kurtų sienos tapybos ir graffiti darbų.

Todėl nenuostabu, kad čia galima rasti ir didžiausią Lietuvoje sieninės tapybos darbą – beveik 700 kv. m plotą užimantį piešinį. Jame vaizduojamas senovinių traukinių stoties peronas su spalvingais personažais, tarp kurių galima rasti ir Anglijos karalienę, ir vieną žymų Kauno poetą.

Gausus menininkų indėlis ir į šiemet atnaujinto, „Urmo“ teritorijoje įsikūrusio, Centrinio Kauno turgaus interjerą. Jų piešiniais papuoštos išskirtinės šios didžiausios Lietuvoje turgavietės arkos.

Atsinaujinimo ir plėtros darbai prekybos miestelyje vyksta nuolat. Prieš porą metų čia buvo pastatyti nauji, istorinio stiliaus restoranų komplekso pastatai, o neseniai įsigyta ir greta esanti teritorija su pastatais, kurioje buvo įsikūręs KTU Maisto institutas.

Sugrįžti