Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2016-09-17

Kaune praūžė tarptautinių skonių fiesta

Šeštadienį Kaune praūžė Tarptautinių skonių šventė ir mugė. Jos metu net trys Nacionalinės šefų rinktinės nariai ruošė įmantrius patiekalus, kuriais galėjo pasimėgauti visi šventės dalyviai.

Centriniame Kauno turguje vykusioje šventėje tituluoti virtuvės meistrai Aldona Gečienė, Ruslanas Bolgovas ir Justinas Kapkovičius vaišino tokiais patiekalais kaip ešerio ir sterko suktinukas su moliūgo sėklomis, paukštienos kepenėlių parfė, švelniai parūkyta fazano krūtinėlė, vištienos mini mėsainiai. Desertui – „ale Lemon Tart“ su migdolais, citrinomis, limetomis ir beze, sūrio pyragas moliūgais, burokėliais ir imbieru.

Atsigaivinimui „Bar Masters“ komanda paruošė ir išdalijo kelis šimtus kokteilių, pagamintų iš įvairių trintų vaisių, sulčių ir grūsto ledo.

Šventei baigiantis visi galėjo pasivaišinti keptu 70 kg paršeliu, kurio kepimo procesas specialioje orkaitėje tęsėsi net 10 valandų.

Į šventės šurmulį įsitraukė ir turguje įsikūrę prekybininkai, kvietę paragauti savo produkcijos – „Gardžios mėsos krautuvėlė“ išdalijo apie 20 kg keptos mėsos, „Bella Toscana“ vaišino desertais, o pagal rytų tradicijas autentiškose krosnyse duonos gaminius kepanti kepyklėlė – šviežiais pyragėliais ir duona.

„Labai smagu, kad pavyko sukurti šaunią, gardžių skonių ir kvapų kupina atmosfera, kad buvo dalijamasi puikiu maistu ir gera nuotaika“, - sakė viena iš šventės rengėjų, tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė.

Tuo tarpu žinomam virtuvės šefui Ruslanui Bolgovui įspūdį paliko pats Centrinis Kauno turgus.

„Toks jausmas, kad esame kažkur Ispanijoje ar Prancūzijoje. Tenka daug keliauti, tad palyginti tikrai turiu su kuo. Tikrai įspūdingas turgus, tiek savo interjeru, tiek prekių pasirinkimu ir puikiu išdėstymu“, - neseniai atnaujintą Kauno turgų gyrė virtuvės meistras.

Sugrįžti