Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2016-10-19

Kauniečiams – tragikomedija restorane

Aktorių dueto sukurtas spektaklis – gana neįprastas tiek savo forma, tiek vieta, kur bus atliekamas. Nors scenoje pasirodys tik du aktoriai, jų dialogai palies daugelį šiandien aktualių temų – vienišumą, meilę, gyvenimo prasmę. O itin nedidelė, kamerinė restorano aplinka žiūrovams leis pajusti betarpišką ryšį su vaidinančiais aktoriais.

Spektaklį „Atranka“ pagal Žarko Petan pjesę sukūrė ir jame vaidins aktorių pora – vyras ir žmona Remigijus Endriukaitis ir Indrė Taločkaitė.

Du, jau niekam nereikalingi ir niekur nebevaidinantys, aktoriai staiga pakviečiami į paslaptingą atranką suvaidinti reikšmingiausio savo gyvenimo vaidmens. Bet kaip jiems pasirinkti, kuris vaidmuo jų gyvenime buvo reikšmingiausias?

Taip, besikapstant prisiminimuose, iškyla ir daugiau egzistencinių klausimų: o kas tu toks, žmogau, ir ką nuveikei šiame gyvenime? Kam tu buvai reikalingas, ką mylėjai ir ko netekai? Negana to, herojai išsiaiškina turį daug ką bendro ir čia komedija pakrypsta tragedijos linkme…

„Spektaklis skiriamas visiems, kurie bent kartą buvo filosofiškai susimąstę apie savo gyvenimą ir jo prasmę. Kviečiame į viską pasižiūrėti iš šono per tragikomedijos prizmę ir smagiai nusijuokti“, - sakė R. Endriukaitis.

Pasak jo, tokio spektaklio idėja kilo kalbantis su restorano, kuriame ir vyks spektaklis, šeimininke.

„Esame jau seniai pažįstami ir po ilgesnio laiko susitikę išsikalbėjome, kad būtų visai smagu pabandyti sukurti spektaklį tokioje nedidelėje, bet jaukioje erdvėje, kaip restoranas. Po truputį išgryninome mintį, atradome kūrinį, kuris tiktų mums su Indre. Galiu pasakyti, kad šis spektaklis artimiausias bus žmonėms, jau turintiems gyvenimiškos patirties, brandesnei auditorijai. Jis taip pat nebus visiškai komercinis, skirtas tik pasilinksminti, kokie gana dažnai dabar yra spektakliai. Tačiau tragikomedijos žanras byloja, kad bus visko ir vakarą praleisite tikrai gerai“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, didžiausias šio pasirodymo išskirtinumas, kad žiūrovai bus visai greta vaidinančių aktorių, o tai sukurs betarpiškumo ir įsitraukimo atmosferą.

Spektaklį galės stebėti apie 40 žmonių, jis vyks restorane ,,Taverna“, įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“. Šiuo metu yra numatyti du pasirodymai: premjera – jau šį penktadienį, spalio 21 d., antrasis – spalio 27 d.

Sugrįžti