Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2016-11-23

Ruošiame automobilį žiemai: ko reikia, kad galėtumėte būti ramūs ir atėjus rimtiems šalčiams

Automobilių priežiūros reikmenų ir detalių pardavėjai sako, kad dabar yra puikus metas pasirūpinti automobiliu, jog paspaudus rimtesniems šalčiams galėtumėte be didesnio vargo juo naudotis.

Nuo lapkričio 10 d. įsigaliojus draudimui eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis, ko gero, dauguma vairuotojų šį reikalavimą jau įvykdė ir užmovė automobiliams žieminius batus.

Tačiau yra dar keletas svarbių dalykų, kuriuos turėtų padaryti kiekvienas vairuotojas norėdamas nukritus termometro stulpeliui žemai nesusidurti su neplanuotomis problemomis. Didžiausiame Kauno regione prekybos miestelyje „Urmas“ yra įsikūrę nemažai automobilių prekių parduotuvių, o jų darbuotojai mintinai žino įvairias bėdas, kurios užklumpa tautiečius žiemai rimtai pagrūmojus pirštu.

Pasikeisti variklio alyvą ir jos filtrus

Esant minusinei temperatūrai sutirštėja kuras, tad labai svarbu, kad būtų geras kuro filtras. Prisikaupus nešvarumų kuro filtras tampa mažai pralaidus, tad gali kilti problemų bandant užkurti automobilį, taip pat tai gali iššaukti ir rimtesnius gedimus – kuro siurblio ir purkštukų gedimus. Tai yra ypač aktualu dyzelinu varomiems automobiliams.

Taip pat svarbu pasikeisti ir kitus filtrus – oro ir salono.

„Kai kurie vairuotojai net nežino, kad jų automobilyje yra salono filtras, kuris jei yra užsikišęs, gali būti priežastimi, kodėl automobilyje kaupiasi drėgmė ir rasoja langai“, – atkreipia dėmesį prekybos miestelyje dirbantys auto reikmenų pardavėjai.

Oro filtras yra vienas svarbiausių filtrų automobilyje, tad jį, kaip ir kitus filtrus rekomenduojama pasikeisti kas metus. Patariama vengti ženkliai pigesnių filtrų, kurie nėra efektyvūs.

Atsinaujinti skysčius

„Neseniai įsigijusiems automobilį labai svarbu pasikeisti aušinimo skystį, nes jei automobilis parvarytas iš šiltų kraštų, pavyzdžiui, Italijos ar Ispanijos, ten eksploatuojamų automobilių aušinimo skysčio užšalimo temperatūra gali būti tik -20 laipsnių.

Taigi svarbu prieš žiemą jį pasikeisti, nerizikuoti, nes skysčio užšalimas gali baigtis labai rimtomis problemomis“, – perspėja specialistai.

Svarbu nepamiršti papildyti langų apiplovimo sistemą šalčiui atspariu langų plovimo skysčiu.

„Rekomenduojama pilti bent jau -20 laipsnių šalčiui atsparų skystį, nes kaina nuo -15 laipsnių atsparaus skysčio skiriasi nežymiai. Geriau turėti rezervą, kad paspaudus rimtesniam šaltukui neužšaltų“, – teigia pašnekovas.

Auto reikmenų pardavėjai priduria, kad rekomenduojama prieš šaltąjį metų sezoną pasikeisti ir alyvą. Nauja alyva palengvina automobilio variklio darbą ir jį tausoja.

Nauji valytuvai – gėris

Tai, kad prieš žiemą verta pasitikrinti automobilio akumuliatoriaus būklę žino visi, tačiau verta įsigyti naujus ir valytuvus, pasitikrinti žibintų lemputes.

Jei norite komfortiško ir saugaus važiavimo – pasikeisti valytuvus būtina. Tai nekainuoja daug, tačiau esant sudėtingoms eismo sąlygoms tamsiu paros metu geras matomumas garantuotas. Rekomenduojami berėmiai valytuvai, jie geriau priglunda prie stiklo, taip pat jie ilgaamžiškesni.

Apsižiūrėkite ar turite sniegui valyti skirtą šluotelę, kad rimčiau pasnigus nereikėtų sniego krapštyti rankomis arba važiuoti „užmūrytais“ langais arba su sniego kupra ant stogo.

Tiems, kas rytais nenori ilgai stovėti prie automobilio ir gramdyti ledą nuo stiklų siūlomas ledo tirpiklis, kurio užpurškus ledas nuo langų nutirpsta per kelias minutes.

 

Sugrįžti