Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2017-05-25

Baikerių šventė stebins dar nematytais triukais: pieš drugelius ant asfalto

Šeštadienį Kaune, prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje, kelių baikerių klubų nariai ir visi, kuriems įdomūs motociklai ir su jais susijęs gyvenimo būdas, pradės tradicinę šventę „Baikerių naktys“. Renginys vėliau tęsis iki pat paryčių Kauno rajone esančiuose Jadagonyse.

Nuo 13 val. prasidėsiančioje dieninėje šventės dalyje visiems susirinkusiems pasirodys vadinamojo stunt riding važiavimo meistrai, kuomet motociklu važiuojama ant vieno rato ir kartu demostruojami įvairūs triukai.

Kitas, daug įspūdingų vaizdų dovanosiantis reginys – padangų deginimo varžybos. „Šiais metais nutarėme šią šventės dalį padaryti įdomesnę. Dalyviai turės ne prasukinėti ratus tiesiog sukeldami kalnus dūmų, kas atrodydavo įspūdingai, bet nereikalaudavo itin daug įgūdžių. Dabar jie prasukdami ratus turės nupiešti ant asfalto kokį nors piešinį, tarkime, tikslų apskritimą, o gal kam net ir koks drugelis išeis“, - planais dalijosi šventės organizatoriai.

Šiuos kvapą gniaužiančius pasirodymus papildys ir figūrinio važiavimo varžybos, kuriose motociklu važiuojama siekiant aplenkti įvairias kliūtis. Ši tradicinė šventės dalis dabar taip pat bus kiek kitokia.

„Turime nuolatinius, jau gerai įgudusius dalyvius, kurie visada būna tarp lyderių. Todėl šiemet užduotį nutarėme pasunkinti – varžytis reikės vežant ant motociklo keleivį“, - atskleidė triukšmingos ir spalvingos šventės rengėjai.

Figūrinio važiavimo varžybose gali dalyvauti kiekvienas užsiregistravęs motociklininkas. Nugalėtojams skirtas 500 Eur prizinis fondas.

Renginio metu taip pat vyks loterija, kurios metu bus pralošta 100 bilietų į vakarinę šventės dalį. Nuotaiką praskaidrins ir „Mis Biker“ konkurso dalyvės, kurios dėl titulo varžysis taip pat vakarinėje šventės dalyje.

Švęsti į Jadagonis, kur be kitokių pramogų vyks ir „Thundertale“, „Tyčia“, „Huge Soul“ bei „Hiperbolės“ legendos Igorio Berino koncertas, baikeriai kolona iš prekybos miestelio „Urmas“ pajudės 16 val. Dieninė šventės dalis yra nemokama, į ją kviečiami atvykti visi kauniečiai ir miesto svečiai.

Sugrįžti