Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2017-06-09

A. Ivanauskas-Fara atskleidė, kaip ruošiasi savo jubiliejiniam turui

Legendinės grupės „Rondo“ siela – Aleksandras Ivanauskas-Fara – atskleidžia, kad šiuo metu jo mintys ir energija yra nukreiptos į pasirengimą rudenį startuosiančiam muzikiniam turui, žyminčiam 45 metų scenoje sukaktį ir asmeninę šventę – šešiasdešimtmetį. Turnė prasidės Anglijoje ir, nuvilnijęs per šalies koncertines erdves, persikels į Lietuvą. Pasirodymai bus surengti keturiose arenose.

„Šiuo metu pasirengimo procesas užima beveik visą mano dienos laiką – repeticijos, organizaciniai ir administraciniai darbai, taip pat einamieji koncertai, kurie buvo suplanuoti iš anksčiau. Lapkričio 23 d. Vilniuje prasidėsiantis jubiliejinis turas man – nemenkas iššūkis, nes aš aiškiai suvokiu, kad ne viskas priklauso nuo manęs. Žinau, kad vis tiek, kad ir kiek stengčiausi jau nuo dabar, atsiras nesklandumų artėjant grandioziniam renginiui. Vis dėlto esu optimistas – man svarbu, kad aš galiu ruoštis šiems pasirodymams, žymintiems sceninę patirtį ir asmeninę šventę“, – atvirauja A. Ivanauskas-Fara.

Atlikėjas džiaugiasi gautais kvietimais koncertuoti Londone ir Lydse. „Londone laukiame 1000 klausytojų, o Lydse – šiek tiek mažiau. Programoje, kuri truks apie dvi valandas, bus ir naujų, ir senų dainų, tačiau jos skambės kiek kitaip nei įprastai. Prie „Rondo“ prisijungs geriausi Lietuvos muzikantai“, – pasakoja žinomas atlikėjas.

Tačiau tuo pačiu jis stengiasi , kad rūpesčiai nepasiglemžtų viso laiko ir jo liktų sau. A. Ivanauskas-Fara prasitarė, kad laisvalaikiu mėgsta paklaidžioti po parduotuves, kur užsuka ne tik kasdienių pirkinių, bet ir randa ką nors įdomaus namams ar aprangos detalių sceniniam įvaizdžiui.

„Būna, kad šitaip pereinu pusę Kauno parduotuvių, kol aptinku ką nors verta dėmesio. Dažnai užsuku ir į mums, kauniečiams, gerai pažįstamą prekybos miestelį „Urmas“, kur aš žinau keletą ypatingų vietų ir kur žino, ko man reikia. Čia, beje, geri prisiminimai dar nuo to laiko, kai su choru „Božolė“ ir „Rondo“ dalyvavome „Chorų karuose“, o prekybos miestelis rūpinosi scenine apranga“, – sako Kaune gyvenantis legendinis dainininkas.

Grupės „Rondo“ lyderis neslepia, kad poilsis jo darbe svarbus, nes tik kokybiškai pailsėjęs jis gali visapusiškai atsiduoti kūrybai.

„Muzikinę karjerą vainikuosiantis turas pareikalaus nemažai fizinių ir emocinių jėgų. Tai – mano, kaip atlikėjo, kelio svarbi stotelė, o po jos – tolimesni atradimai ir projektai“, – apibendrina pripažintas muzikantas.

Sugrįžti