Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2017-09-08

Lietuviški interjerai: skandinaviškas dominuoja, klasikinis lipa ant kulnų

Skandinaviškas santūrumas ir toliau karaliauja naujai įrengiamuose lietuvių interjeruose. Kita vertus, klasikiniai akcentai taip pat populiarus. Tokiomis pagrindinėmis įžvalgomis apie vyraujančias tendencijas pasidalijo grindų danga, durimis, sienų tapetais ir šviestuvais prekiaujančių įmonių atstovai.

Tobulai imituoja medieną

Įsirengiant naują arba iš esmės atnaujinant būstą reikėtų pradėti nuo pagrindo – grindų dangos. Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ veikiančios parduotuvės „Geros grindys“ vadybininkas Marius Venzlauskas sako, kad populiariausias produktas šiuo metu yra 32-os atsparumo klasės laminuotos grindys.

„Tokios grindys nenusidėvėjusios tikrai atlaiko 15, o dažnai – ir 20 metų. Todėl tai išties yra geriausias kainos ir kokybės santykis. Turime ir medinių, vinilinių dangų. Medines renkasi tie, kuriems svarbu jaukumas, natūralumas, kad būtų malonu vaikščioti ir basomis. Nuo medinių jaukumu nedaug atsilieka ir vinilinės grindys, tik šios dar yra ir atsparios vandeniui“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, dabar madingiausios – vadinamojo skandinaviško stiliaus spalvos: balintos kavos, šviesios medienos pilkšvi, balkšvi atspalviai. Populiarios dangos su labai tikroviška natūralių medinių lentų imitacija. Kai kurios jų net turi įspaustus griovelius, vaizduojančius tarpelius tarp lentų. Todėl atskirti kokybišką laminuotą grindų dangą nuo medinių – išties nelengva.

„Skandinaviškos spalvos dabar madingiausios, bet didelė dalis klientų pageidauja ir labiau tradicinių, klasikinių, tamsesnių rudų atspalvių. Beje, sugrįžta į madą ir vadinamoji „eglutė“, parketo imitacija. Matyt jau užaugo nauja karta, kuriai tai asocijuojasi ne su sovietmečiu, o su provanso stiliumi“, - teigė pašnekovas.

Populiariausios durys – su ekodanga

Rindamiesi vidaus durys lietuviai ieško panašių spalvų ir stiliaus, kokie dominuoja renkantis grindis. Čia taip pat populiarūs įvairūs pilki, šviesiai gelsvi, balti atspalviai, santūraus dizaino su gulsčiais siaurais matiniais stiklais modeliai.

Prekybos miestelyje „Urmas“ veikiančioje parduotuvėje „dDurys“ daugiausia perkamos ekodanga padengtos minėtų spalvų ir modelių vidinės durys. Nors gana populiarios ir klasikinių formų durys.

Lietuviai nebebijo ryškesnių sienų

Kambarių sienos suteikia esminį foną kambario interjerui, nuo jų didele dalimi priklauso patalpos šviesumas, vizualinis dydis ir sukuriama nuotaika. Dominuojant skandinaviškų motyvų interjerams, šios tendencijos jaučiamos ir tapetų pasiūloje. Tačiau prekybininkai teigia, kad populiarūs ir ryškesni bei tradicinių raštų tapetai.

„Urme“ įsikūrusioje „Wall Deco“ parduotuvėje galima rasti daugumos garsių prekinių ženklų iš Vokietijos, taip pat Lenkijos ir Italijos gamintojų produkcijos.Tarp jų išsiskiria Versace kolekcijos tapetai, kuriuos šiuo metu galima įvardinti kaip prabangiausius.

„Baroko stiliaus gėlės – puošnus dizainas ir kerintis bei sodrus gėlių kilimas yra vienas iš pagrindinių motyvų. Moteriški dekorai spinduliuoja elegancija ir jausmingumu, kuris yra būdingas šiam prekiniam ženklui. Šioje kolekcijoje naudojamos šviesios spalvos, atkartojami tauriųjų medžiagų, aukso ir sidabro deriniai. Tai puiki sintezė tarp mados ir dizaino“, - kolekcijos privalumus vardijo „Wall Deco“ pardavimų vadybininkė Jelena Akulavičienė.

Tapetai – iš maisto pakuotėms skirtos medžiagos

Tačiau didžiausia šių metų naujiena – „Ecodeco“ tapetai. Šiuos tapetus jau gamina garsiausios Europos gamyklos, o pati technologija buvo išrasta Lietuvoje. „Wall Deco“ – oficialus šio prekės ženklo atstovas mūsų šalyje.

„Ecodeco“ pagrindu pagamintų tapetų sudėtyje nėra cheminių medžiagų, kurios gali būti kenksmingos žmogaus organizmui. Jie gaminami iš aplinkai ir sveikatai draugiško polimero – poliolefino, taip pat naudojamo maisto pakuočių gamybai. Juos vertina šeimos auginančios mažamečius vaikus“, - apie naujovės privalumus kalbėjo „Wall Deco“ atstovė.

Šviestuvus renkasi ir pagal patogumą

Šviestuvas – tarsi vyšnia ant torto. Ne tik vainikuoja visą interjerą, bet ir gali išryškinti jo privalumus.

Prekybos miestelyje įsikūrusioje šviestuvų parduotuvėje pasirinkimas didžiulis – nuo klasikinių sietynų iki ypač modernių LED šviestuvų. Taip pat stalinės, sieninės lempos, toršerai, šviestuvai koridoriams, vonios kambariui, virtuvei. Dar daugiau pavyzdžių galima rasti kataloguose ir čia pat užsisakyti patikusį variantą.

Pasak parduotuvėje dirbančio Algirdo – čia taip pat dominuoja skandinaviškas santūrumas, tačiau nuolat jam ant kulnų lipa ir mažai populiarumu nusileidžianti klasika.

„Pagrindiniai techniniai aspektai, kuriais vadovaujantis dabar pirkėjai renkasi šviestuvus yra patogumas. Dėl to pirmiausia populiarūs LED šviestuvai, kuriuos patogiau išdėstyti ir kurie yra ekonomiškesni. Kitas dalykas – galimybės reguliuoti apšvietimo stiprumą, reagavimas į judesio daviklius, švietimo trukmės nustatymas“, - apie dabartinių šviestuvų galimybes pasakojo pašnekovas.

Sugrįžti