Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2018-01-19

Drabužių parduotuvėje mamai padedanti R. Ciūnė: „Niekada nepamiršiu kiek ji dėl manęs padarė“

Į Kaune, Vilijampolės turguje, esančią drabužių išparduotuvę užsukę klientai neretai nustemba. Ir ne tik dėl išskirtinio asortimento, bet ir dėl to, kad čia sutinka ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje gerai žinomą foto modelį Rasą Ciūnę.

„Dažnai išgirstu klausimą ką aš čia veikiu. Nuolatiniai klientai žino, kad aš čia darbuojuos jau kurį laiką, o tie, kurie užsuka rečiau, stebisi. Bet kuo čia stebėtis? Kiekvienas darbas geras“, - užtikrintai kalba jauna moteris.

Rasa pasakoja, kad parduotuvėje dirba norėdama padėti mamai. Ši drabužiais prekiauja jau labai seniai – apie 20 metų. Nuo tada, kai dar veikė senasis Vilijampolės turgus po atviru dangumi, o Rasa su tėvais gyveno visai netoli jo.

„Aš niekada nepamiršiu kiek mama dėl manęs padarė, todėl ir aš dėl jos padarysiu viską, ką reikės“, - sakė Rasa.

Ji vaikystėje susirgo sunkia vėžio forma, kurią pavyko įveikti tik po labai sunkios kovos. Visą tą laiką tėvai be perstojo rūpinosi dukros gydymu ir besąlygiškai ją palaikė. Pasveikusi, baigusi mokyklą ir studijas, mergina kaip ir daugelis jaunų žmonių išvažiavo į užsienį užsidirbti. Dirbo Islandijoje, po to Kanadoje. Ten ją tiesiog gatvėje pastebėjo modelių agentūros savininkas ir pakvietė į atranką.

Pradėjusi dirbti foto modeliu Rasa daug keliavo, nemažai laiko praleido pietryčių Azijoje. Būtent ten pasikeitė jos požiūris į madą.

„Mano skirtumas tas, kad pradėjau dirbti šitoj srity gana vėlai. Bet tai tikrai netrukdė, greičiau buvo privalumas. Po truputį įsitraukiau į mados pasaulį, ėmiau domėtis juo, gilintis. Labiausiai mano požiūris į madą pasikeitė dirbant Azijoje. Iki tol gal kaip ir daugelis Lietuvoje galvojau, kad kuo daugiau įspūdingesnių drabužių, tuo stilingesnis esi. O ten visada šilta, daug neprisirengsi. Tai geriau akcentuoji vieną drabužį, bet tikrai gerą, išskirtinį. Šitoks požiūris išliko ir grįžus į Lietuvą“, - pasakojo Rasa.

Ji sako niekada neplanavusi užsienyje gyventi visą laiką, todėl grįžimas į Lietuvą jai buvo natūralus ir savaime suprantamas dalykas. Dabar ji ir toliau dirba modeliu bei padeda mamai jos firminių drabužių išparduotuvėje.

Anksčiau parduotuvės asortimentas buvo labiau įprastas ir panašus į daugelio kitų nedidelių parduotuvių, įsikūrusių turguje. Pradėjus darbuotis Rasai situacija pasikeitė.

„Natūralu, kad būdama mados pasaulyje turėjau minčių kaip būtų galima atnaujinti ir pagyvinti šitą veiklą. Savo pasiūlymus išsakau mamai ir dažniausiai ji su jais sutinka. Dabar pas mus daugiausia įvairių žinomų prekinių ženklų iš Italijos produkcijos – ne tik drabužių, bet ir aksesuarų, rankinių, batų. Ir moterims, ir vyrams. Žiūrim, kad žmogui tikrai tiktų, parenkam derinius, aksesuarus – galim aprengti žmogų nuo galvos iki kojų pačioms įvairiausioms progoms. Man šis užsiėmimas labai patinka ir labai smagu nuolat bendrauti ir matyti patenkintų klientų šypsenas“, - kalbėjo komunikabili ir vietoje nenustygstanti moteris.

Sugrįžti