Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2018-03-31

Pabodo keptos vištos? R. Bolgovas Velykoms siūlo štrudelį su mėsa

Pagrindinis lietuviško Velykų stalo akcentas, be abejo, yra margučiai, o greta jų dažnai puikuojasi kepta višta, antis ar net kalakutas. Tačiau vis daugiau lietuvių pamėgina į Velykų vaišes pažiūrėti ne taip tradiciškai ir šia proga išmėginti kitokių patiekalų. Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas mano, kad vienas iš tokių patiekalų galėtų būti vištienos štrudelis.

Centrinio Kauno turgaus šviežios mėsos pardavėjai sako, kad tradiciškai pirkėjai Velykoms daugiausia perka šviežias vištas ir antis, kurias po to kepa orkaitėje. Ir tai, po margučių, dažniausiai yra antras svarbiausias patiekalas ant lietuviško Velykų stalo.

Tačiau prekybininkai pastebi, kad kiekvienais metais vis daugiau tokių pirkėjų, kurie ir per didžiąsias šventes nori paeksperimentuoti, pabandyti kažką naujo.

„Dauguma pirkėjų tikrai žino ko nori ir ką gamins šventėms, tai tokiems tiesiog patariam, kas tam patiekalui geriausiai tiktų, parenkam. Bet būna ir tokių, kad žmogus dvejoja, ar tiesiog pats klausia, ką patartume įdomesnio pasigaminti. Tai mes ir patariam, pasidalinam ir savo patirtimi, ir ką iš kitų pirkėjų išgirstam. Pas mus gal nelabai įprasta, bet juk galima ir kokį pyragą su mėsos įdaru iškepti, ar kepsnius paruošti, arba troškinį kokį prabangesnį. Juk šiltas maistas dar ir sveikiau“, - pasakojo turgaus prekybininkė Eugenija.

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas siūlo Velykoms išbandyti štrudelį su vištienos krūtinėle, kumpiu bei špinatais. Toks pyragas taptų tikrai įdomiu Velykų stalo akcentu, o ir jo gamyba labai paprasta ir užtruktų neilgai.

„Vištienos štrudeliui jums reikės 400 g plonintos vištienos filė (7mm), 4 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos, 160 g vytinto itališko kumpio griežinėliais. Taip pat, 80 g mini špinatų lapų, vieno kiaušinio, 80 g bazilikų pesto, 200 g tarkuoto mocarelos sūrio, druskos, pipirų.

Iškočiokite bemielę tešlą, ant jos paeiliui dėkite vytintą kumpį, vištieną, prieskonius, pesto padažą, sūrį bei špinatus. Suvyniokite į vamzdelio formą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 30 minučių orkaitėje, 200 C laipsnių temperatūroje. Skanaus!“, - linkėjo virtuvės meistras.

Sugrįžti