Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2018-05-17

„Naktinis krepšinis“ laukia keliolikos tūkstančių lankytojų

Penktadienį į Kauną grįžta „Naktinis krepšinis“, o tiek jo dalyviai, tiek žiūrovai taip pat stebės ne tik gatvės krepšinio kovas, tačiau ir Kauno „Žalgirio“ klubo rungtynes Eurolygos finalo ketverte.

Kaip pasakojo viena iš organizatorių Gabrielė Motūzaitė, šiemet gatvės krepšinio kovos bus su profesionalaus krepšinio prieskoniu – dideliame ekrane prekybos miestelyje „Urmas“ dalyviai galės stebėti „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahce“ kovą.

„Nuo garso ir sportinių emocijų skilinės net asfaltas, o stipriausi – nemiega“, – sako jau šešioliktus metus Kaune vykstančio „Naktinio krepšinio“ organizatoriai.

3x3 turnyras „Naktinis krepšinis“ jau ne pirmus metus vadinamas gatvės kultūros festivaliu ir sulaukia tiek norinčiųjų dalyvauti, tiek žiūrovų dėmesio.

Pasak G. Motūzaitės, šiais metais turnyre dalyvaus apie 150 įvairaus amžiaus grupių komandų.

„Jauniausi – dvylikmečiai, o vyriausi – 26 metų dalyviai. Varžybos skiriamos į dvi dalis – dieninę ir naktinę. Dieną žais jaunesni dalyviai – nuo 12 iki 18 metų, tuo tarpu vyresniųjų kovos prasidės vakare. Jos tęsis maždaug iki antros valandos nakties“, - kalbėjo G. Motūzaitė.

Kasmet į prekybos miestelį „Urmas“ palaikyti savo komandų gausiai renkasi ir žiūrovai. Be to, tai – ne tik krepšinio rungtynės, bet ir kitos pramogos.

Šiemet norintieji galės išmėginti savo jėgas riedlenčių varžybose, gatvės šokių ir BMX turnyruose, o sportinę dvasią padės palaikyti Hip Hop'o muzikos koncertas.

Scenoje pasirodys grupės „Despotin Fam“, „Flying Saucer Gang“, „Micro One“, „Tie Geresni“, „8 Kambarys“, „Erkė“, „YBDY x Tyfaz“, „Tavo tėvas“ ir „Kraphstukas“. Organizatorių teigimu, aplink varžybų zoną vyks įvairios pramogos, taip pat norintieji galės pailsėti ir užkąsti chill zonoje, žadama staigmenų.

Pasibaigus visų komandų krepšinio kovoms prasidės apdovanojimų ceremonija. Nugalėtojų laukia kelionė į Kiprą, kur vyks FIBA organizuojamas trijų prieš tris krepšinio turnyras.

„Su FIBA bendradarbiaujame jau ne pirmus metus, ir labai džiaugiamės, galėdami „Naktinio krepšinio“ dalyviams pasiūlyti tokį prizą“, - sakė G.Motūzaitė.

Prizai laukia ne tik krepšininkų. Gatvės šokių turnyro nugalėtojas bus apdovanotas bilietais į muzikos ir pramogų festivalį „Galapagai“.

Svarbi informacija tiems, kurie stebėti krepšinio kovų atvyks ne savais automobiliais: gegužės 18-ąją pro prekybos miestelį „Urmas“ kursuos naktinis viešasis transportas.

Tradicinį renginį, sutraukiantį keliolika tūkstančių žiūrovų, kasmet organizuoja KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto studentų atstovybė „InDi“.

Sugrįžti