Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2018-07-13

Žinoma stilistė ryžosi eksperimentui: derino tik lietuvių dizainerių drabužius

Pažvelgus į mados sostinių gatves ar žymių, pasaulinio lygio „madisčių“ spintas atrodo, kad susikurti gražius bei stilingus drabužių derinius yra sudėtinga ir brangi misija. Norėdama paneigti šį mitą stilistė ir mados tinklaraštininkė Kristina Danilevičė ryžosi eksperimentui, kuriuo įrodė, kad susikurti išskirtinį savo stilių galima ir iš Lietuvos kūrėjų drabužių.

„Pati seku ir žaviuosi stilingomis užsienio mados atstovėmis bei kartkartėmis pavydžiai varvinu seilę matydama jų drabužius ir nepriekaištingai suderintas eilutes. Ne paslaptis, kad dažna garsi užsienio influencerė puošiasi garsių mados namų kurtais drabužiais, avalyne bei aksesuarais. Todėl pamaniau, kad verta atsigręžti į Lietuvos dizainerių kurtus drabužius ir pabandyti surasti ne ką mažiau išskirtinių derinių“, – teigia K. Danilevičė.

Norėdama įrodyti, kad susikurti tobulus aprangos derinius galima pasitelkus tik lietuviškus prekės ženklus stilistė užsuko į Kauno senamiestyje esantį butiką „Moods Studio“.

„Likau sužavėta lietuvių kūrėjų darbais. Apėmė toks jausmas, kad susikurti stilingą įvaizdį labai paprasta, nes visa tai ko tam reikia yra vienoje vietoje. Mano širdį pavergė „Coocoomos by Gia Ram“ marškinėliai ir bliuzonai, puošti įspūdingais paveikslų printais. Taip pat „Le slap“, kurie visiškai žingsniuoja koja kojon su pasauline mada ir klasikinio stiliaus atstovai – „Flow femme clothing“, kurie nustebino tiek audiniu tiek pačio gaminio kokybe ir siluetų lakoniškumu. Manau, kad eksperimentas pavyko“, – sakė tinklaraštininkė.

Į vieną vietą surinkusi Lietuvos garderobo kūrėjų darbus studijos „Moods Studio“ įkūrėja Kristina Mačionienė sako, kad mūsų šalies kūrėjai atsižvelgia į tautiečių įpročius ir pomėgius, turi platų stilių pasirinkimą, kurį galima pritaikyti tiek kasdienai tiek ir išskirtinei progai.

„Neapsiribojame vienos stilistikos drabužiais, tad studijoje galima rasti ir klasikinio tipo modelius, ir nestandartinio, netikėto kirpimo drabužius bei „fashionistiškas/trendines“ aprangos eilutes. O Kristinos eksperimentas tik parodo, kad lietuvių dizainerių kūriniai nenusileidžia užsienio žymių prekinių ženklų drabužiams“, – teigia „Moods Studio“ savininkė.

Mados tinklaraštininkės Kristinos Danilevičės sukurti aprangos deriniai įrodo, kad pasitelkus fantaziją nesudėtingai bei greitai pasitelkus lietuvių kūrėjų drabužius galima susikurti ryškų, žaismingą ir dėmesį prikaustantį įvaizdį, kuri lengva pritaikyti verslo pietums, vakarėliui ar ramiam vakarui mieste.

Sugrįžti