Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2018-09-26

Į naują sklypą Kaune investuota 0,6 mln. eurų

Kaunas ir toliau sulaukia stambių verslo investicijų. Prekybos miestelis „Urmas“ investavo 0,6 mln. eurų į dar vieno, daugiau kaip 1 ha plotą užimančio sklypo sutvarkymą. Čia įrengta aikštelė, kuri bus skirta ne tik automobilių parkavimui, bet ir įvairiems renginiams.

Didžiausias prekybos kompleksas Kauno regione naujam gyvenimui prikėlė netoli pagrindinės savo teritorijos esantį 1,2 ha dydžio sklypą. Prie pat Elektrėnų gatvės esančiame plote įrengta naujai išasfaltuota net 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, įrengti keturi nauji įvažiavimai, sutvarkyta aplinka.

„Šioje miesto dalyje šalia Pramonės prospekto vis intensyviau vystosi verslas, steigiasi daug naujų įmonių. Todėl auga lankytojų skaičius, o kartu didėja ir naujų transporto infrastruktūros objektų poreikis. Be to, kiekvieną sekmadienį beveik 500 automobilių vietų užimdavo kauniečių pamėgtas Bagažinių turgus. Augant lankytojų srautams, nauja aikštelė padės išspręsti parkavimo vietų trūkumą“, - sakė prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Naujai įrengtoje aikštelėje bus organizuojama ir dalis kitose „Urmo“ erdvėse vykusių renginių.

„Mūsų prekybos miestelis yra ne tik kauniečiams ir miesto svečiams puikiai pažįstama apsipirkimo, bet ir aktyvaus laisvalaikio praleidimo vieta. Mūsų teritorijoje vyksta tokie tūkstančių lankytojų sulaukiantys renginiai, kaip automobilių šonaslydžio, studentų Naktinio krepšinio, bėgimo varžybos ir kiti įvykiai. Tad nuo šiol įvairiems renginiams turėsime dar daugiau erdvės“, - aiškino J. Plenta.

O nuo spalio 6 d. kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį čia vyks ir populiarieji Bagažinių turgūs, kur kauniečiai ir kitų miestų atstovai atvažiuoja parduoti nebereikalingų savo daiktų.

Prekybos miestelis yra didžiausią automobilių parkavimui skirtų vietų Kaune turintis prekybos kompleksas. Atidarius naują aikštelę, jų skaičius padidėjo nuo 3000 iki 3600 vietų. „Urme“ veikia apie 2500 parduotuvių, užimančių beveik 105 tūkst. kv. metrų.  Iš viso prekybos miestelio „Urmas“ teritorija šiuo metu užima 18 ha plotą.

Sugrįžti