Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2010-05-13

K. Navickas džiaugiasi pergale Kanadoje ir galvoja apie Olimpines žaidynes

„Laimėjau aukščiausio lygio turnyrą per savo karjerą“, - sėkmingu savo pasirodymu turnyre Kanadoje džiaugėsi pajėgiausias Lietuvos badmintonininkas, olimpietis Kęstutis Navickas.

Gegužės pradžioje Kanadoje vykusiame „International challenge“ badmintono turnyre K. Navickas (53 pasaulio reitingo vieta) finale nugalėjo prancūzą Bricą Leverdezą (32 pasaulio reitingo vieta).

„Mano manymu,tai buvo antras pagal svarbą pasiekimas mano karjeroje, kuris nusileidžia tik iškovotai 9 vietai Pekino Olimpinėse žaidynėse“, - teigė sportininkas.

Į varžybas Kanadoje jis išvyko iš karto po komandinio triumfo Vokietijos Bundeslygos badmintono čempionate, kuriame žaidžia jau trejus metus.

Pasak jo, asmeninė pergalė Kanadoje ir komandinis triumfas Vokietijoje padėjo nuplauti kartų pralaimėjimą aštuntfinalyje šių metų Europos čempionate. Pastarosios pergalės suteikia vilčių, kad ir kitame svarbiame turnyre, kuris vyks jau gegužės 21 d. Ispanijoje, pavyks pasiekti gerų rezultatų.

Ruoštis šiam turnyrui K. Navickas sugrįžo į Kauną. „Dabar treniruojuosi sporto ir sveikatingumo centre „Ąžuolynas“. Pasirengimą svarbioms varžyboms visada stengiuosi suplanuoti čia. Fizinis pasiruošimas žaidžiant badmintoną yra labai svarbus, o „Ąžuolyno“ klube yra pati moderniausia man reikalinga įranga ir kitos sąlygos“, - aiškino olimpietis.

Nors dabar stengiasi susikoncentruoti varžyboms Ispanijoje, K. Navickas neslepia, kad jau galvoja ir apie 2012 metais Londone įvyksiančias Olimpines žaidynes.

„Aišku,mintyse jau ir Londono Olimpiada, tačiau į ją dar reikia patekti, o kad taip įvyktų reikės daug pastangų ir treniruočių“, - sako šiuo metu geriausias Lietuvos badmintonininkas.

Daugiau informacijos: Kęstutis Navickas, tel.: 8 657 47046, e. paštas: kestutisn@hotmail.com

Tauras Macijauskas, sporto ir sveikatingumo centro „Ąžuolynas“ atstovas, tel.: 8 682 28783, e. paštas: tauras@assc.lt

Sugrįžti