Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2010-05-21

Kauną sudrebins renginių gausa

Šį savaitgalį kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į tradicinę Kauno miesto šventę. Tarp įspūdingiausių renginių – M. Mikutavičiaus, Kauno šampaninio choro koncertai ir projektas „Bitlų dainos Kaune“.

„Manau, kad Lietuvos atlikėjams jau tampa prestižo reikalu būti pakviestiems i Kauno dienas“, - svarsto Albinas Vilčinskas, miesto šventę organizuojančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius.

Iš tiesų, ir šį kartą, gegužės 21–23 dienomis vyksiančioje Kauno miesto šventėje įžymių atlikėjų ir aukščiausio lygio projektų netrūks. Penktadienį Kauno miesto simfoninis orkestras koncertuos kartu su svečiais iš Airijos „The Classic Beatles“.

Šeštadienį gyvo garso koncertą atliks charizmatiškasis Marijonas Mikutavičius su grupe. Sekmadienį savo koncertus surengs dainingas Mantas ir Kauno pasididžiavimas - Šampaninis choras su Raigardu Tautkumi. Visi šie koncertai vyks Rotušės aikštėje.

Tačiau tris dienas, nuo penktadienio iki sekmadienio, vyksianti šventė nusidrieks per visą Kauno centrą.

Miestiečius ir miesto svečius turėtų nustebinti Lietuvoje iki šiol dar nematytas šventės akcentas – be žmogaus rankų pagalbos grojantys mugės vargonai. Juos bus galima išvysti istorinės prezidentūros sodelyje.

Pirmą kartą savo erdvę šventėje turės ir menininkai. Nepriklausomybės aikštėje jie surengs teatralizuotą vyksmą „Menų kalva – Parnasas“. Vienybės aikštėje vyks senovinių automobilių ir senovinės žemės ūkio technikos paroda.

Renginiai vyks ir Vilniaus gatvėje, prie Muzikinio teatro, VDU teologijos fakulteto kiemelyje, jaunimo pamėgtame Kauno amfiteatre prie Nemuno.

Kaip jau tapo įprasta, visame Kauno centre šurmuliuos prekybininkai.

Pasak „Kauno dienos 2010“ organizatorių vadovo A. Vilčinsko, renginys yra ruošiamas visus metus.

„Idėjos sklando ore, tereikia jas laiku pagauti ir realizuoti. Pateikti tai, kas aktualiausia ir įdomiausia padeda ir patys kauniečiai, kurie yra labai reiklūs ir aktyvūs, siūlydami naujus renginio aspektus“,- pasiruošimo paslaptis išduoda A. Vilčinskas.

Daugiau informacijos: Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius Albinas Vilčinskas, tel. 8 613 19427, el. p. a.vilcinskas@tautosnamai.lt

Sugrįžti