Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2010-06-21

Grįžtančius emigrantus skatina dirbti Lietuvoje

Mokesčių grąžinimo įmonė „RT Tax“ svetur dirbančius lietuvius konsultuoja ne tik mokesčių susigrąžinimo klausimais, bet ir skatina likti bei dirbti Lietuvoje. Neseniai, padedant bendrovei, keletas iš užsienio sugrįžusių lietuvių įdarbinti „Barclays“ banko technologijų centre.

„Matydami sudėtingą situaciją dėl augančios emigracijos, bandome bent šiek tiek stabdyti šį reiškinį. Kasdien tiesiogiai bendraujame su lietuviais, dirbusiais ar tebedirbančiais užsienyje, ir padedant partneriams stengiamės juos informuoti apie darbo galimybes Lietuvoje“, - teigia tarptautinės mokesčių grąžinimo bendrovės „RT Tax“ direktorius Žydrūnas Janušauskas.

Dirbdama su dauguma Lietuvos įdarbinimo agentūrų, „RT Tax“ tiesiogiai rekomenduoja savo partnerius lietuviams emigrantams kalbėtis dėl darbo galimybių gimtojoje šalyje.

Vienas iš bendrovės partnerių, „Strategic Staffing Solutions“, įdarbino keletą lietuvių emigrantų net ir garsiajame „Barclays“ banko technologijų centre Vilniuje.

„Kalbamės su žmonėmis, pateikiame konkrečius pavyzdžius, kur ir kaip sugrįžę lietuviai emigrantai įsidarbino. Tačiau daugelio žmonių išankstinę nuomonę, kad Lietuvoje negali būti nieko gero – gana sunku pakeisti. Prie to tikriausiai prisideda ir vyriausybės vykdoma politika“ – apgailestauja „RT Tax“ direktorius Žydrūnas Janušauskas.

„RT Tax“ atliko savo klientų apklausą, kuri parodė, kad net 72 proc. pernai svetur dirbusių lietuvių emigrantų išvyko į užsienį ir šiais metais. Daugiau kaip pusė apklaustųjų teigė, kad jų aplinkoje yra žmonių, kurie dar nėra dirbę užsienyje, bet planuoja ten išvykti.

Daugiau informacijos:

„RT Tax“ verslo plėtros ir rinkodaros vadovas Saulius Zaščižinskas, tel. 8 644 07777, saulius@mokesciugrazinimas.lt

Sugrįžti