Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2023-08-16

Vyrai ir šortai: renkasi santūrias spalvos, o vyresnieji kliaujasi antrų pusių patarimais

Vasarą vienas populiariausių vyriškų rūbų – trumpos kelnės, arba šortai. Anot prekybininkų, vyriška mada kinta nedaug, bet tam tikrų niuansų yra. Skiriasi paauglių, vidutinio ir vyresnio amžiaus pirkėjų poreikiai, reaguojama ir į orų permainas.

Prekybos miestelyje „Urmas“, parduotuvėje „Svidus Jeans Sport“, vyriškais šortais prekiaujantis Ričardas Limanauskas pabrėžia, kad mados požiūriu Lietuva neabejotinai yra Vakarų dalis, o lietuviai yra net šiek tiek didesni „madistai“.

„Lietuvoje, kaip ir kitur Vakaruose, vyrauja vienspalviai, dažniau tamsesni atspalviai, tradiciniai vyriški: pilka, mėlyna, juoda. Taip pat vyrauja tam tikros paslėptos detalės. Lietuviai labiau atsižvelgia į madas, nes kitur gal viskas yra paprasčiau.

O jei pasidairytume truputėlį į rytus, ten kur buvome anksčiau, pamatytume nemažai skirtumų. Tose posovietinėse respublikose vyrauja daugiau ryškesnės spalvos, daugiau visokių siuvinėjimų“, - pasakojo prekybininkas.

Pasak jo, metams bėgant vyriškoje madoje pokyčių nėra daug. Labiau keičiasi medžiagos sudėtis – atsiranda daugiau elastano, ar kitos sintetikos, kad būtų patogiau vilkėti, daugiau kišenių.

Natūralu, kad šortai dėvimi labiau laisvalaikiu, o prie formalesnės aprangos vis dėl to dažniausiai vyrauja kelnės. Galima išskirti nebent laisvalaikio ir aktyvaus laisvalaikio šortų modelius.

Anot pašnekovo, šortų populiarumas labai priklauso ir nuo orų. Nėra taip, kad visi apsirūpina prieš vasarą – jei oras šiltesnis, o ypač – jei įsivyrauja karščiai, trumpų kelnių pardavimai išauga. Galima išskirti ir dar vieną apsektą: jei vėsiau – ieško ilgesnių šortų, jei karšta – trumpesnių.

„Apskritai pirkėjus galima suskirstyti į maždaug tris amžiaus grupes. Paaugliai, jaunimas ieško įdomesnių, įvairesnių variantų. Vyresniems, vidutinio amžiaus vyrams rūpi kokybė, jie renkasi daugiausia klasikinius modelius. Dar įdomu pastebėti, kad vyrai iki maždaug 40 metų žino savo stilių, dažniausiai apsiperka vieni. O vyresnieji dažniausiai tradiciškai ateina su antromis pusėmis, atsižvelgia į jų patarimus“, - sakė R. Limanauskas.

 

 

Sugrįžti