Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2023-10-24

Karšto oro gruzdintuvė: kaip pasirinkti ir ką gaminti

Prieš keletą metų išpopuliarėjusios karšto oro gruzdintuvės nepraranda savo populiarumo iki šiol. Vieni jau nebegali įsivaizduoti maisto gaminimo be jos, kiti dar tik bando atrasti sau tinkamiausią variantą.

Sveikesnis ir greitesnis būdas pagaminti maistą

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Krinona“ atstovė Greta Paliulionytė dalinasi patarimais kaip pasirinkti tinkamiausią įrenginį ir ką jame galime pasigaminti.

Pasak jos, karšto oro gruzdintuvės negalima lyginti su orkaite, nes skirtumai akivaizdūs. „Visų pirma, karšto oro gruzdintuvėje nereikia naudoti aliejaus. Tai leidžia pagaminti daug sveikesnį maistą su mažu riebalų kiekiu“, - sako pašnekovė.

Karšto oro gruzdintuvė įkaista momentiškai, vos tik nustačius temperatūrą. Maistą galima pradėti gaminti daug greičiau ir tai trunka dvigubai trumpiau nei orkaitėje. Kasdienybę palengvina ir tai, kad gruzdintuvė yra daug lengviau valoma nei įprasta orkaitė bei užima žymiai mažiau vietos.

Svarbiausia pasirinkti poreikius atitinkantį įrenginį

Karšto oro gruzdintuvės turi įvairias funkcijas: kepimas, skrudinimas, maisto šildymas bei šaldyto maisto atšildymas, todėl tinka ruošti įvairiems patiekalams. Svarbu atkreipti dėmesį ir į gruzdintuvės talpą. 2,5 litro įrenginiai skirti 2 asmenims, 4,5 litro – keturiems asmenims, o didžiosios, 7 ir daugiau litrų talpos, 6 asmenims.

G. Paliulonytė atkreipė dėmesį ir į tai, kad šeimoms, kurių nariai renkasi ne vienodą maistą, galima rinktis įrenginius su atskriais stalčiais, kuriuose galima vienu metu gaminti skirtingus patiekalus.

 

Pašnekovė pasidalino lengvu receptu kurį greitai ir lengvai galėsite pasigaminti savo karšto oro gruzdintuvėje.

 

Traški vištiena

Ingriedientai:

Vištienos filė

2 kiaušiniai

100 gramų Panko džiūvėsėlių

Sauja kietojo sūrio

Raudonosios saldžiosios paprikos milteliai

Citrinos žievelė

Druska

 

Kiaušinius išplakame su druska. Į Panko džiuvėsėlius įdedame kietojo sūrio, raudonosios paprikos miltelių, tarkuotos citrinos žievelės ir viską išmaišome. Vištienos filė gabalėlius pamirkome į kiaušinio plakinį bei apvoliojame džiuvėsėlių mišinyje. Tai pakartojame du kartus. Karšto oro gruzdintuvėje nustatome 170 laipsnių temperatūrą, sudedame vištienos gabalėlius ir kepame 12–15 minučių, priklausomai nuo vištienos gabalėlių dydžio.

Sugrįžti