Pagrindinis LT PL EN

Žiniasklaidai

2024-03-18

Didelių dydžių drabužiai: vyrai drąsesni

Šiais laikais apkūniems žmonėms drabužių pasirinkimas ne ką mažesnis nei liekniems. Tačiau nepaisant didėjančio pasirinkimo, moterų įpročiai keičiasi sunkiai. Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ didelių dydžių drabužiais prekiaujanti Elmyra Albrechtaitė džiaugiasi, kad bent vyrai yra vis drąsesni.

 

Madų nesivaiko

„Deja, bet Lietuvoje stambesni žmonės vis dar labai kompleksuoti. Madų nesivaiko, labai sunku kažką naujo įsiūlyti. Jeigu pasakai, kad kažkokia detalė yra madinga, jiems dažniausiai nerūpi“, - pastebi pašnekovė.

 

Pasak pašnekovės pasitaiko atvejų kai klientas net į parduotuvę neužeina. „Būna net iš mašinos neišlipa, kompleksuoja. Ateina antra pusė, neša iki mašinos drabužius parodyti. Per tiek metų jau žinom ką tokie žmonės mėgsta. Pati esu tai išgyvenus, ankščiau turėjau didelį viršsvorį. Savo pirkėjus puikiai suprantu ir labai myliu“, - teigia Elmyra Albrechtaitė.

 

Moterims drabužius išsirinkti sunkiau

Parduotuvės įkūrėja pažymi, kad drabužius reiktų rinkti tokius kurie neišryškina probleminių vietų.

 

„Vyrams išsirinkti drabužus lengviau. Jų problematiška vieta yra tik pilvukas. O moterims daug sunkiau. Gali būti platūs pečiai, stambios rankos, o kojytės labai lieknos. Arba atvirkščiai, maža krūtinė, siauri pečiai, bet platūs klubai. Drabužį priderinti labai sunku“,- pasakojo prekybininkė.

 

Ji akcentavo, kad stambiems žmonėms drabužiai turi būti labiau pritaikyti. Kad žmogus jaustųsi patogiai audinys turi būti su lycra. Kelnės, palaidinės, suknelės turi tampytis. Audiniai turi būti natūralūs. Sintetika apkūniems žmonėms nepatogi.

Vyrai renkasi drąsiau

Pasak pašnekovės moterys renkasi drabužius, kad kuo daugiau paslėptų. „Svarbiausia žiūri, kad nebūtų jokių blizgučių, raidžių, raštų. Jei jau labai patinka drabužis tada nuperka. Bet šiaip kuo kukliau, kuo ramiau, kuo nepastebimiau“, - klienčių pasirinkimus vardina moteris.

 

Ji pastebi, kad dažnai klientės įeina į parduotuvę ir sako – kaip pas jus juoda. Tačiau apsipirkusios ir pačios išeina su juodais drabužiais.

 

„Pas mus nėra tik juoda. Aš pati labai mėgstu spalvas ir vis pasiūlau įdomių, ryškių pasirinkimų. Tačiau retas pirkėjas išdrįsta apsirengti kažką įdomesnio“, - pažymi pašnekovė.

 

Didelių dydžių parduotuvės įkūrėja džiaugiasi, kad bent vyrų pasirinkimai tampa vis ryškesni.

 

„Vyrai dabar renkasi žymiai ryškesnius drabužius. Rizikuodama įtraukiau į asortimentą rožinius megztukus ir pusę jau nupirko. Vyrai žymiai drąsesni. Daugiausia vasarai nuperka marškinėlių, kurių spalvų gama labai plati. Taip pat ir liemenes, striukes renkasi ryškias, raudonas“ ,- vyrų drąsa džiaugiasi Elmyra Albrechtaitė.

Sugrįžti